Karatay Yaz Spor Okullari'nin Kapanis Programi Gerçeklestirildi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi bünyesinde yaklasik 2 ay süren “Karatay Yaz Spor Okullari”nin kapanis programi gerçeklestirildi.

Karatay Yaz Spor Okullari'nin Kapanis Programi Gerçeklestirildi
Karatayli çocuklarin yaz tatillerini çok daha verimli bir sekilde degerlendirmeleri amaciyla düzenlenen Karatay Yaz Spor Okullari sona erdi. Proje kapsaminda; futbol, basketbol, voleybol, karate, taekwondo, jimnastik, kick boks, masa tenisi ve satranç gibi 10 farkli bransta egitimler verildi.

5 Temmuz’da baslayan egitimler; Sehit Nihat Gün Spor Tesisi, Cemil Kelesoglu Lisesi Spor Salonu, Ali Ulvi Kurucu Lisesi Spor Salonu, Ulubatli Hasan Mahallesi Spor Salonu ile Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilirken egitimlerin yani sira düzenlenen farkli etkinliklerle çocuklar eglenceli vakit geçirdi. Karatay Belediyesi tarafindan bu yil pandemi kurallari çerçevesinde düzenlenen “Karatay Yaz Spor Okullari” egitimlerinin bu yilki kapanis programi da gerçeklestirildi.

Büyük bir coskuya sahne olan Sehit Nihat Gün Spor Tesisleri’ndeki programa Karatay Yaz Spor Okullari kapsaminda açilan 10 bransta egitim gören ögrenci ve aileleri ile çok sayida davetli katildi.



“Hedefimiz ilçemizdeki tüm çocuklarimiza sporla dolu bir yasam sunmak”

Programda konusan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, geçtigimiz yil pandemi dolayisiyla “Karatay Yaz Spor Okullari” egitimlerini veremediklerini hatirlatarak bu yil kisitli da olsa projeyi uygulamaya koyduklarini belirtti.

Baskan Hasan Kilca, Karatay Belediyesi olarak spora ve sporcuya çok önem verdiklerini ifade ederek, "Insallah hepimiz asilarimizi oluruz ve bu pandemi sürecini de hep birlikte atlatiriz. Önümüzdeki yillarda da çok daha güzel sekilde bir arada oluruz ve ilçemizdeki tüm çocuklarimizi spor dolu bir hayatla bulusturmayi sürdürürüz. Önümüzdeki hafta okullar da açiliyor. Egitim hayatinizda da sporla iç içe olmaya devam edeceginize inaniyorum. Bu baglamda bizler de Karatay Belediyesi olarak gelecegimiz, her seyimiz olan siz kiymetli çocuklarimizin çok daha iyi sartlarda spor yapabilmeniz için gayret gösteriyoruz. Ilçemizdeki tüm okullara hali saha yapma sözü verdik. Hali saha yapilabilecek 30 okulumuz için 30 projemizi hazirladik ve su ana kadar da 8 hali sahayi tamamladik. Diger hali sahalarimizin yapimlari da devam ediyor. Insallah hali saha yapilabilecek alana sahip tüm okullarimiza da hali saha kazandirmaya devam edecegiz. Yine Karatay Belediyespor Kulübümüz de birçok bransta faaliyetlerine devam ediyor. Kulübümüz ve sporcularimiz insallah gelecek yillardaki olimpiyatlarda, ulusal ve uluslararasi daha birçok organizasyonlardan alninin akiyla çikacak, milli sporcular yetistirerek adindan söz ettiren bir kulüp olacak. Tüm enerjimiz, sizlerin daha iyi yetismesi ve egitim görmeleridir. Bu yolda bizlere destek olan ve çocuklarinin spor yapmalarina katki sunan ailelerimize de çok tesekkür ediyorum. Çocuklarimizi kötü aliskanliklardan uzaklastirarak sporla tanistiran, sporu sevdiren ve çocuklarimizin kendilerini gelistirmelerine imkan sunan ‘Karatay Yaz Spor Okullari’ projemizi önümüzdeki yillarda yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Kötü aliskanliklardan korunmak sporla mümkündür”

Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin de kurum olarak birçok proje yürüttüklerini belirterek Karatay Belediyesi tarafindan düzenlenen yaz spor okulu projesinin de bu baglamda önemli oldugunu dile getirdi. Abdurrahman Sahin, “Sosyallesmek ve toplumla iç içe olmak ancak sporla mümkündür. Eger ferdin beden ve ruh sagligini korumak ve kötü aliskanliklardan uzak kalmasini istiyorsak bu noktada spor vazgeçilmez bir gerekliliktir. Yaz spor okullari sayesinde çocuklarimiz, yeteneklerini daha iyi bir sekilde kesfederken ayni zamanda dayanismayi, paylasmayi birlikte mücadele etmeyi de ögrenmis oldular. Bu güzel projeyi hayata geçiren ve yürüten Karatay Belediye Baskanimiz Sayin Hasan Kilca’ya ve çocuklarinin kiymetli vakitlerini verimli geçirmelerini saglayan tüm ailelerimize çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan ögrenciler, Karatay Yaz Spor Okullari’nda egitim aldiklari dallarla ilgili çesitli gösteriler yaparken, söz konusu gösteriler büyük begeni topladi.

Son olarak ise Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile Konya Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Sahin, Karatay Yaz Spor Okullari’nda egitim gören bütün ögrencilere sertifikalarini verdi ve hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA