Elazig'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi

Elazig’da 30 Agustos Zafer Bayraminin 99’uncu yil dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Elazig'da 30 Agustos Zafer Bayrami Coskuyla Kutlandi
Yurt genelinde oldugu gibi Elazig’da da 30 Agustos Zafer Bayraminin 99’uncu yil dönümü kutlandi. Kutlamalar, sabah valilik önünde basladi.

Törene Vali Erkaya Yirik, AK Parti Elazig Milletvekili Sermin Balik, CHP Elazig Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Komutani Tuggeneral Sadettin Alp Ergin, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, protokol üyeleri, STK temsilcileri kurum amirleri, jandarma ve emniyet personeli, gaziler, sehit aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

Atatürk anitina çelenk konulup, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan tören Vali Yirik ve protokol üyelerinin valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Zübeyde Hanim Caddesi üzerinde tören geçisi düzenlendi.

Vali Yirik, Tuggeneral Ergin ve Baskan Serifogullari, araç üzerinde törene katilanlari selamladi. Istiklal Marsinin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in mesaji okundu. Daha sonra Mehteran ve Türk Halk Müzigi Korosu eserler seslendirdi.

Programda konusma yapan Vali Erkaya Yirik, "Tarihimizin dönüm noktalarindan biri olan 30 Agustos Zafer Bayrami her türlü zorluk ve imkansizliklara karsi milletimizin ordusuyla birlikte adini sanli tarihimizin altin sayfalarina yazdirdigi essiz bir kahramanlik destanidir. 26 Agustos 1922 günü Anadolu’nun kalbinde baslayan baskomutanlik meydan muharebesi ile düsmanin ayak izleri vatan topraklarindan silinmis, ata yadigari topraklar bizlere ebedi yurt kilinmistir. Sanli ordumuz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermistir. Bagimsizlik mesalesinin bir daha sönmemek üzere yakildigi 30 Agustos zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altina almak isteyen devletlere karsi kahraman milletimizin sarsilmaz azim, inanç ve kararliligiyla kazandirilmistir. Baskomutan gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin öncülügünde ya istiklal ya ölüm inanciyla çikilan bu yolda, milletimiz hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyecegini, bagimsizligini ve hür yasama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir suretle terk etmeyecegini tüm cihana göstermistir. Bugün bizler aziz sehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emaneti olan bu topraklarda huzur, güven ve istikrarin devami için durmadan çalisacak, bagimsizligimiza ve bölünmez bütünlügümüze kast eden iç ve dis mihraklara karsi mücadelemize yilmadan devam edecegiz" dedi

Program, geçis töreni ile sona erdi.
Kaynak: İHA