Çorum'daki Festivalde Yöresel Tatlar Yaristi

Çorum’un Iskilip Belediyesi tarafindan düzenlenen 2. Dolma Tursu ve Çilek Festivali’nde yapilan yöresel yemek yarismasina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Çorum'daki Festivalde Yöresel Tatlar Yaristi
Iskilip Belediyesi tarafindan 2. Dolma Tursu ve Çilek Festivali kapsaminda düzenlenen yarismada Iskilip dolmasi, yirtma asi, su kabagi, gül baklavasi ve tursu gibi yöresel yemekler jürinin begenisine sunuldu. Asçilar ve Pastacilar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Sümer, "Çorum’da yapmis oldugumuz ulusal yemek yarismamizin ardindan yöresel tatlarimizi tanitmaya devam ediyoruz. Bu sayede bu tarihi ilçemizin yöresel yemeklerini tanittik. Yarismanin düzenlenmesinde bize her türlü destegi veren Belediye Baskanimiz Ali Sülük’e tesekkür ediyorum" dedi.

Jüri üyesi Eyüp Kemal Sevinç ise ilçenin özel yemeklerinin ön plana çikmasini sagladigini belirterek, "Özellikle Iskilip dolmasi kendisini ispat etmis ve ünü duyulmus bir yemek. Bunun daha fazla tanitiminin yapilmasi lazim. Diger yemeklerden su kabagi çok lezzetli. Bunu da herkese tanitmak lazim. Her yemegin hikayesi var. Iskilip’in yemeklerinin yani sira çok güzel ürünleri de var" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA