Baskan Otlu'dan Baskan Idug'a Resmi Tören Tepkisi

Göreve geleli 2 yili askin süre geçen Bornova Belediye Baskani Dr. Muftafa Idug’un bugüne kadar hiçbir resmi bayram kutlamalarina katilmadigini belirten MHP Bornova Ilçe Baskani Turan Otlu, “Aklimiza deli sorular geliyor. ’Baskanin her resmi tören de isi mi çikiyor?’ demekten kendimizi alamiyoruz. Bira de HDP ile ortaklik yaptiklari aklimiza gelince, acaba birlikte mi hareket ediyorlar diye düsünüyoruz” dedi.

Baskan Otlu'dan Baskan Idug'a Resmi Tören Tepkisi
CHP’li Bornova Belediye Baskani Dr. Mustafa Idug’un resmi törenlerde yer almadigini, belediyenin törenlerde baskan yardimcisi ya da vekil olarak temsil edildigini belirten MHP Ilçe Baskani Turan Otlu tepki gösterdi. Otlu, “2,5 yilda sadece bir defa törene katilan sayin baskan, bunu nerede ise aliskanlik haline getirdi. Cumhuriyeti kuran bir partinin temsilcisi olarak sayin baskani törenlerle görmemeye sasiriyor, bir anlam da yüklemek istemiyoruz. 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalarinda da CHP’li Baskan Mustafa Idug’u yine göremedik. Aklimiza deli sorular geliyor. ’Baskanin her resmi tören de isi mi çikiyor?’ demekten kendimizi alamiyoruz. Bira de HDP ile ortaklik yaptiklari aklimiza gelince, acaba birlikte mi hareket ediyorlar diye düsünüyoruz" diye konustu.



"Ya sehir disinda ya misafiri var"

Bornova’daki törenlere bugüne kadar HDP’den hiçbir katilim olmafigini, olmasini da beklemediklerini ifade eden Baskan Otlu, "Ancak, CHP’li sayin belediye baskanimiz Dr. Mustafa Idug her nedense hiçbir resmi törene katilmiyor. Belediye, ya baskan vekili ya da baskan yardimcilari tarafindan temsil ediliyor. Baskan Idug’un yani sira CHP Bornova Ilçe Baskani Ertürk Çapin’i da göremiyoruz. CHP’liler daha sonra alternatif kutlama yapip çelenk sunumu yapiyor. Yeni yönetmelikler dahilinde sadece kaymakamlik, Garnizon Komutanligi ve belediye çelenkleri konurken, daha sonra alternatif kutlama yapan CHP’liler resmi törenin ardindan çelenk birakiyor. Cumhuriyetin kurucusu ve temsilcisi oldugunu iddia eden bir partinin belediye baskaninin her resmi bayramda mi isi çikiyor merak ediyoruz. Millet Ittifaki’nin ortaklarindan HDP temsilcileri zaten katilmiyor, CHP’deki Canan Kaftancioglu kafa yapisindakilerin de katilmasini beklemiyoruz ancak Sayin Mustafa Idug neden katilmiyor anlamis degiliz. Her resmi kutlamada ya sehir disinda ya misafiri var. Bu 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamasinda baskanin Ankara’dan misafirleri gelmis duydugumuza göre. Törenler sadece 10 dakika sürüyor. Böyle bir mazereti anlamis degiliz. Hiçbir kuvvet, bizi ne resmi ne de dini bayramlarimizi kutlamaya engel teskil etmeyecektir. Dün oldugu gibi bugün de ülkücüler bayrak, vatan ve ezan sevdalarindan hiçbir zaman taviz vermeyecektir” sözlerine yer verdi.
Kaynak: İHA