Denizli'deki Yanginda Hasar Gören Ormanlik Alanda Sogutma Çalismalari Sürüyor

Yangina müdahale ederken yaralanan orman muhafaza memuru tedavi altina alindi.

Denizli'nin Buldan ilçesinde yanginda hasar gören ormanlik alanda, sogutma çalismalari devam ediyor.

Türlübey Mahallesi yakinlarinda dün aksam saatlerinde baslayan yangin, sabaha kadar devam eden çalismalarla tamamen kontrol altina alindi.

Yerlesim alanlarina da yaklasan yanginda ormanlik alanda büyük zarar meydana geldigi görüldü. Sogutma çalismalarinin devam ettigi bölgede olusan zararla ilgili yetkililer çalisma baslatti.

Yangina müdahale sirasinda Buldan Orman Sefligi bünyesinde görevli Orman Muhafaza Memuru Yasar Kozakbas'in (50) vücudunun bazi bölümlerinde yanik olustugu bildirildi. Kozakbas, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardindan Eskisehir Sehir Hastanesi'ne nakledildi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "Buldan Ilçesi Türlübey Mahallesi ormanlik alaninda çikan yangin kontrol altina alinarak, tamamen söndürülmüs olup, sogutma çalismalari devam etmektedir. Yangin süresince cansiperane çalisan tüm kahramanlarimiza mütesekkiriz. Rabbim ülkemizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandi.

Türlübey Mahallesi yakinlarinda dün ormanlik alanda henüz belirlenemeyen nedenle çikan ve rüzgarin etkisiyle büyük bir alanda etkili olan yangina, Orman Bakanligina bagli söndürme uçaginin yani sira Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesinden 16 arazöz, 6 ilk müdahale araci, 25 tanker, 3 dozer, 2 kepçe ve Orman Bölge Müdürlügünden 25 arazözle müdahale edilmisti. Il Emniyet Müdürlügüne bagli TOMA'lar ile Il Jandarma Komutanligi ve 11. Komanda Tugay Komutanligindan askerler de söndürme çalismalarina katilmisti.

Bazi firmalara ait is makineleri de söndürme çalismalarina destek vermisti.
Kaynak: AA