YTB'den Yurt Disina Seyahat Edecek Vatandaslara Uyari Açiklamasi 'Is Ve Okul Baslama Tarihlerinden Önce Yola Çikilmali'

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), yurt disina seyahat edecek vatandaslara uyarilarda bulundu. Yapilan açiklamada, "Vatandaslarin yolculuklarini is ve okullarin baslama tarihlerinden dört, bes gün önce yapmalari, geçisleri haftanin günlerine yaymalari da sinir kapilarindaki yigilmayi azaltacagindan geçisleri daha rahat kiliyor" ifadelerine yer verildi.

YTB'den Yurt Disina Seyahat Edecek Vatandaslara Uyari Açiklamasi 'Is Ve Okul Baslama Tarihlerinden Önce Yola Çikilmali'
Yaz sezonunda tatillerini Türkiye’de geçiren ve büyük çogunlugu Avrupa’da yasayan vatandaslarin dönüs yolculuklari basladi.

Yasadiklari ülkelerde is ve okullarin baslama tarihlerine göre yolculuga çikan vatandaslarin sinir kapilarina ayni anda gitmeleri nedeniyle zaman zaman yogunluklar yasaniyor. Vatandaslarin sinir kapilarindan rahat geçmesi için Kapikule Sinir Kapisi’nda yeterli peron ve geçis çalismalari yapilsa da Bulgaristan makamlarinin dönüs yolunda yaptiklari bir takim uygulamalar ve sinir kapisi kapasitesi bu yogunlugu arttiriyor. Yasadiklari ülkelere seyahat eden yurt disindaki vatandaslarin alacaklari birtakim tedbirler ise yogunluklarin azalmasini sagliyor.

"Is ve okul baslama tarihlerinden önce yola çikilmali"

YTB’den konuyla ilgili yapilan yazili açiklamada, “Öncelikle yurt disina çikis yapmak isteyen vatandaslarin AB ülkelerine girisi yasak olan et, süt ve fazla miktarda erzak malzemelerini yanlarinda götürmemeleri gerekiyor. Bu sayede yapilan denetimler daha kisa süreceginden kapilardaki yogunluklar da azaliyor. Bunun yaninda ise vatandaslarin yolculuklarini is ve okullarin baslama tarihlerinden dört, bes gün önce yapmalari, geçisleri haftanin günlerine yaymalari da sinir kapilarindaki yigilmayi azaltacagindan geçisleri daha rahat kiliyor. Vatandaslarin gümrük kapilarina gelmeden önce seyahat belgelerinin geçerlilik sürelerini kontrol etmeleri ve araç ruhsati, sigorta belgeleri gibi evraklari da hazir bulundurmasi geçislerin hizli olmasini sagliyor” denildi.

YTB’nin oyun ve dinlenme alanlari

Vatandaslarin yogun geçis dönemlerinde ilgili ülkelerden daha hizli geçis yapmalari için görüsmeler gerçeklestiren YTB, yasanan bu bekleme sürelerinde vatandaslarin ve çocuklarin iyi vakit geçirmeleri için Kapikule Sinir Kapisi’nda park alani da olusturdu. Olusturulan dinlenme ve oyun alanlarinda çay, kahve ve su ikramlarinin yani sira çocuklar için hazirlanmis TRT Çocuk Dergisi, Bilim Çocuk Dergisi, Seyahat Günlügü ve diger baska hediyeler de takdim ediliyor.
Kaynak: İHA