Cunda'nin Yollarina Granit Küp Tasi Döseniyor

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, Cunda (Alibey) Adasi’nin tarihi kent sokaklarina, özel ustalarin titiz çalismalariyla; 11 bin 457 metrekare granit küp tasi, 17 bin metrekare de kilittasi dösemesini gerçeklestirdi. Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Çinarliçesme yolunun bastan sona yenilendigini, Cunda’nin tarihi sokaklarina yakisir bir çalismanin gerçeklestirildigini söyledi.

Cunda'nin Yollarina Granit Küp Tasi Döseniyor
Zeytin hasadinin yaklastigi günlerde yapilan yol çalismalarinin, bu yolu kullananlara rahat bir nefes aldiracaginin altini çizen Baskan Ergin, “Zeytin hasadi öncesi bu yolla Cunda’yi zeytin tarlalarina rahatça ulastiracagiz. Bu bölgede yasayanlara da konforlu, rahat bir yol kazandirdik. Kis aylarinda da Cunda’nin tarihi dokusuna uygun sekilde, Arnavut kaldirim ve yol yapim çalismalarina araliksiz devam edecegiz” dedi.

Fiziki projeleri ve altyapi yatirimlarini araliksiz sürdüren Ayvalik Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, kentin sokak ve caddelerini daha modern hale getirmek için çalismalarina hiz kazandirdi. Yaz, kis dinlemeden yol, kaldirim bakim, onarim ve yenileme çalismalarinin devam edecegini bildiren Baskan Ergin, asfalt, beton kaplama, parke tasi döseme, kaldirim ve yol onarimlari için toplamda bir milyon 884 bin 500 liralik yatirima imza atildigini söyledi.



Ayvalik’in daha yasanabilir ve sikintilarinin en aza indirildigi bir kent haline getirmek için çalistiklarini hatirlatan Baskan Ergin, "Tüm mahalle, cadde ve sokaklara esit hizmet götürüyoruz. Sokaklarimizi daha da güzellestirmek ve çagdas bir görünüm kazandirmak için çalisiyoruz. Daha güzel, daha modern, huzurlu bir Ayvalik olusturmak bizim öncelikli görevimiz. Kentimizin sorunlarini çözmek için çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Zorunlu olarak yenileme ve onarim ihtiyaci olan bölgelerimizde, altyapi çalismalarina devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA