Balikçilar 'Vira Bismillah' Demek Için Gün Sayiyor

Ülke genelinde av yasaginin 1 Eylül’de sona erecek olmasinin ardindan denize açilacak olan teknelerde son hazirliklar yapiliyor. Balikçilar, 1 Eylül’de baslayacak olan yeni sezonda ‘Vira Bismillah’ demek için gün sayiyorlar.

Balikçilar 'Vira Bismillah' Demek Için Gün Sayiyor
Trol ve girgir ile balik avciliginin 15 Nisan’da baslayan yasak dönemi 1 Eylül itibariyle sona eriyor. 1 Eylül’de denize açilacak olan teknelerde son rötuslar yapilirken, balikçilar yeni sezona palamut avi ile baslayacak. Yeni sezonda palamut avinin pek olmayacagi yönünde isaretler aldiklarini ancak hamsiden az da olsa umutlu olduklarini ifade eden balikçilar, artik denize açilacaklari günü beklediklerini söylediler.

Yeni sezonda hamsiden yana beklentilerinin oldugunu kaydeden Köroglu Balikçilik çalisanlardan Recep Nisanci, “Palamut geçen sene bu zamanlarda kendini gösterirdi piyasalarda vardi ancak su an için kendini henüz göstermedi. Geçen seneye göre çok zayif. Yani olmayacakmis gibi görünüyor ancak hamsiden beklentimiz var. Hamsi zaten her sene ister istemez az ya da çok oluyor. Teknede boya vs. son hazirliklari yapiyoruz aglari tekneye alacagiz. Sonrasinda da artik denize açilmak için bekleyecegiz. Baligin isareti nerede ise o tarafa gidecegiz. Genelde bati tarafina gidiyoruz. Yani Hopa, Istanbul arasinda avlanacagiz” dedi.

Tekne çalisanlarindan Mahmut Emir de 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diyecekleri günü beklediklerini kaydederek, “Su anda boya ve makine dairesindeki isleri yapiyoruz. Aglarin son tamirini yaptiktan sonra Eylül 1’i bekleyecegiz. Eylül 1’den sonra ‘Vira Bismillah’ diyecegiz. Geçen sene hamsi de palamut da çok yoktu normaldi. Geçen sene Bati Karadeniz’de hamsi Dogu Karadeniz’e göre daha iri idi. Bu sene duyumlarimiz pek iyi degil insallah olur” diye konustu.

Kaynak: İHA