Bakan Yanik'tan CHP Sözcüsü Öztrak'a Cevap Açiklamasi 'Çok Kisiyi Desteklemek Fakirlesmek Anlamina Gelmez'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak’a cevap vererek, “Çok kisiyi desteklemek fakirlesmek anlamina gelmez, tam aksine Türkiye AK Parti hükümetleri ile bir yandan sosyal yardimlara ayrilan kaynagi artirirken, öte yandan da milli gelirini katlamistir” dedi.

Bakan Yanik'tan CHP Sözcüsü Öztrak'a Cevap Açiklamasi 'Çok Kisiyi Desteklemek Fakirlesmek Anlamina Gelmez'


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik, sosyal medya hesabindan CHP Sözcüsü Öztrak’in elektrik faturalari hakkinda yaptigi paylasima yanit verdi. Sosyal devlet olmanin genis toplum kesimlerini desteklemekle mümkün olacagini söyleyen Bakan Yanik, “Çok kisiyi desteklemek fakirlesmek anlamina gelmez, tam aksine Türkiye AK Parti hükümetleri ile bir yandan sosyal yardimlara ayrilan kaynagi artirirken, öte yandan da milli gelirini katlamistir. Hak temelli, sosyal dayanismayi tesvik eden, hesap verebilir, nesnel kriterlere bagli, sürdürülebilir bir sosyal yardimlasma ve dayanisma sistemi kurduk ve bu sistemi günün gereklerine göre sürekli yeniliyoruz. Bakanligimizin internet sitesinde sistemin ve tüm yardim kalemlerinin bilgileri ayrintilariyla mevcutken bu yardimlarin gizlendigini ifade etmek ise oldukça ilginç bir yaklasim. https://aile.gov.tr adresinde tüm sosyal yardim kalemlerimizi tek tek görebilir ve nasil basvuracaginiza dair Sosyal Yardim ve Dayanisma Vakiflarimizdan bilgi alabilirsiniz” açiklamasinda bulundu.

“Ihtiyaç sahiplerine destek olmak size zul geliyor” diyen Bakan Yanik, ”Kusura bakmayin biz sosyal devlet olmanin geregini yerine getirmeye devam edecegiz. Iktidarimiz süresince ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yaninda olacagiz. Sabah destek verin deyip aksam bahsettiginiz destegin verildigini ögrenince çark ederek, neden destekliyorsunuz demekse sizin için bile düsük bir seviye. Üzgünüm” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA