Uluslararasi 2. Kapadokya Sicak Hava Balon Festivali Basladi

Peribacalari ve dogal kaya olusumlariyla kapli Kapadokya'da bu yil ikincisi gerçeklestirilen "Uluslararasi Kapadokya Balon Festivali" çesitli ülkelerden sicak hava balon pilotlarinin katilimiyla basladi.

Bölgede faaliyet sürdüren sicak hava balon sirketlerinden Pasha Balloons tarafindan organize edilen festival kapsaminda, çesitli figürlerden olusan balonlar, Göreme beldesindeki festival alanindaki hazirliklarin ardindan gökyüzüne yükseldi. Sabahin ilk isiklariyla turistlerin yogunluk olusturdugu festival alaninda kimileri balonlarin önünde objektiflere poz verdi kimileri ise peribacalari üzerinde süzülen balonlari seyretti.

Pasha Balloons Yönetim Kurulu Baskani Halis Aydogan, AA muhabirine, bölgedeki balonlarin yani sira festivale Ispanya ve Portekiz'den de katilim oldugunu belirtti. Festivalde, Türkiye'de üretilen figürlü balonlarin da ilk kez gökyüzüne yükseldigini kaydeden Aydogan, "Oldukça yogun bir ilgi var. Üç gün boyunca festivalin en güzel sekilde sürmesini bekliyoruz. Kapadokya, dünyada balon uçusunun en fazla yapildigi nokta. Bize her gün festival mantigi ile hareket ediyoruz. Bunu Kapadokya Balon Festivali ile taçlandirmak istedik. Dogal güzelliklerimizi daha organize sekilde tanitmak istedik. 2022 yilindan itibaren yurt disindan daha fazla katilimla festivali sürdürmek istiyoruz." dedi.

Etkinlik için alana gelenlerden Yavuz Demir ise bölgeye renk katan festivali düzenleyenlere tesekkür ederek "Kapadokya her gün güzeldi ama bugün sekilli balonlarla muazzam bir manzara olustu. Burada hem gün dogumunu hem festivali görmeye geldik. Sabah erken saatte kalktigimizda degecek mi acaba diyorduk ama iyi ki erkenden kalkip gelmisiz. Buradaki güzellikler, dogal manzarayi herkes görmeli." seklinde konustu.

Nida Olçar da bölgede düzenlenen etkinlige katilmak için Kütahya'dan geldiklerini, çok sayida balonun bölge semalarinda olmasinin olusturdugu güzelligi izlemekten keyif aldigini dile getirdi.

Üç gün sürecek festival, aksam konser ve sicak hava balonlarinin isik gösterisi ile devam edecek.

Kaynak: AA