TUSAS 'SPIRIT' Tarafindan Yilin Tedarikçisi Ödülüne Layik Görüldü

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS), gerçeklestirdigi zamaninda ve kusursuz üretim neticesinde ‘Yilin Tedarikçisi’ ödülüne layik görüldü.

TUSAS 'SPIRIT' Tarafindan Yilin Tedarikçisi Ödülüne Layik Görüldü
Hava araci yapisallari için ana imalatçi firmalarin basinda gelen Spirit tarafindan yilin tedarikçisi ödülüne layik görülen TUSAS, 2002 yilindan bugüne Spirit ile olan is hacmini gelistirerek faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye’nin 2002 yilinda Boeing’ten aldigi 5 NATO AWACS uçagi karsiliginda offset anlasmasi yapan iki sirket 400 kalem yari montaj parçasinin TUSAS’ta üretilmesi konusunda is birligine imza atti.

Rekabetçi sartlari karsilayan TUSAS’in yüksek kalite ve teslimat performansi sayesinde sözlesmesi uzatildi ve is hacimleri de sürekli olarak artirildi. 2002 yilindan bugüne kadar 5 milyona yakin parçayi Spirit firmasina teslim eden TUSAS, kalite ve teslimatta yüzde 99,8 ve üzerinde bir performans sergiledi. Pandeminin hemen öncesinde 1 yil içinde 600 bine yakin parçayi Spirit’e teslim eden TUSAS, önümüzdeki dönemde is hacmini daha da büyüterek faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

‘Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda’

Kazanilan ödüle iliskin görüslerini paylasan TUSAS Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil yaptigi açiklamada, “Spirit tarafindan üretim, planlama, kalite ve teslimat faaliyetlerimiz kapsamindaki basarilarimizdan dolayi Yilin Tedarikçisi ödülünü kazandik. Hava yapisallari alaninda uluslararasi teslimatlarda öncü sirket olmaya devam ediyoruz. Bu gururu yasatan çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii Hakkinda Türk Havacilik ve Uzay Sanayii, sabit ve döner kanatli hava platformlarindan insansiz hava araçlari ve uzay sistemlerine kadar entegre havacilik ve uzay sanayi sistemlerinin tasarim, gelistirme, modernizasyon, üretim, entegrasyon ve yasam döngüsü destek süreçlerinde 4 Milyon Metrekare açik, 640 Bin Metrekare kapali alanda hizmet vermeye devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olup; havacilik, uzay ve savunma sanayiinde küresel oyuncular arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA