TMSF, Aynes Gida Ticari Ve Iktisadi Bütünlügünü Satisa Çikardi

TMSF Satis Komisyonu Baskanligi'nca Aynes Gida Ticari ve Iktisadi Bütünlügü'nün muhammen bedeli 667 milyon lira olarak belirlendi.

Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu (TMSF) Satis Komisyonu Baskanligi, Aynes Gida Ticari ve Iktisadi Bütünlügünü 667 milyon lira muhammen bedel ile satisa çikardi.

TMSF Satis Komisyon Baskanligi'nin, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yer alan ilanina göre, TMSF'nin kayyim olarak atandigi Aynes Gida Sanayi ve Ticaret AS’ye ait mal, hak ve varliklar ile sözlesmelerden Fon Kurulu Karari ile olusturulan ve satisina karar verilen “Aynes Gida Ticari ve Iktisadi Bütünlügü”, kapali zarf ve açik artirma usullerinin birlikte uygulanmasi suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale sartnamesinde belirtilen kayit ve sartlarla satisa çikarildi.

Aynes Gida Ticari ve Iktisadi Bütünlügü'nün muhammen bedeli ise 667 milyon lira olarak belirlendi.

Ihaleye katilabilmek için TMSF'nin Ziraat Bankasi AS Levent Subesi nezdindeki "IBAN: TR76 0001 0007 5306 2864 3883 23" No'lu TL hesabina 66 milyon 700 bin TL nakit teminatin, “Aynes Gida Ticari ve Iktisadi Bütünlügü Teminat Bedeli” açiklamasi ile yatirilmasi gerekiyor.

Ayrica nakit teminat disinda, 5411 sayili Kanun’un 3’üncü maddesinde tanimlanan bankalardan alinmis TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya teminat cari degerinin yüzde 15 fazlasi tutarinda olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonolari, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de teminat olarak kabul edilecek ancak katilimcinin dogrudan ya da dolayli olarak yönetim, denetim veya kontrolüne sahip oldugu bankalardan alinan teminat mektubu ihale teminati olarak kabul edilmeyecek.

Sartnamede belirtilen idari zarf ve mali zarf içinde verilecek belgeler, üzerlerinde asil veya kopya olduklarini belirten kayitlarla, 1 asil ve 1 kopya olmak üzere, en geç 11 Ekim 2021 saat 16.00’ya kadar Satis Komisyonuna kapali ve üzeri imzali zarf içinde elden teslim edilecek ve karsiliginda sira numarali alindi belgesi verilecek. Bu tarihten sonra verilecek kapali zarflar degerlendirmeye alinmayacak.

Ihale, 12 Ekim 2021'de saat 14.30’da TMSF'nin Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/Istanbul adresindeki konferans salonunda yapilacak. Ihale kapali zarfla verilen mali tekliflerin açilmasi ile baslayacak olup açik artirmaya katilmaya hak kazananlarin listesi olusturulduktan sonra açik artirma asamasina geçilecek.

Ilanda, ihaleye katilim sartlari, inceleme, ihale usulü, geçmis dönem borçlari ve diger hususlara iliskin detaylara da yer verildi.
Kaynak: AA