(Özel) Is Adaminin El Ve Ayaklarini Baglayarak Paralarini Böyle Gasp Ettiler

Bursa’da bir is adaminin el ve ayaklarini bantlayarak 12 bin dolar ve cep telefonunu gasp eden süpheliler kayiplara karisti. O ânlar ise is yerinin güvenlik kameralarina anbean yansidi. Olaydan sonra harekete geçen Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirligi ekipleri gasp olayini azmettiren çalisani ve beraberindeki 3 kisiyi gözaltina aldi.

(Özel)  Is Adaminin El Ve Ayaklarini Baglayarak Paralarini Böyle Gasp Ettiler
Olay, merkez Osmangazi ilçesine bagli Altinova Mahallesinde bulunan hazir yemek firmasinda meydana geldi. Iddiaya göre, isçilerin paydos etmesi üzerine ofiste tek basina kalan 40 yasindaki Muhammet V, henüz kimligi belirlenemeyen 3 kisi tarafindan darp edildikten sonra, elleri ve ayaklari baglanarak etkisiz hâle getirildi.

Üç süpheli ofisteki dolaplari ve kasayi kurcaladiktan sonra, içeride bulunan 12 bin dolar ve cep telefonunu alarak kayiplara karisti. Elleri ve ayaklari bagli is yeri sahibi, kendisini disari atarak çevredeki esnaftan yardim istedi. Esnafin yardimiyla is adaminin elleri ve ayaklari çözüldü. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi.

Gasp Büro, Cinayet Büro ve Osmangazi Arastirma ve Suç Önleme Büro Amirligine bagli ekipler tarafindan çevredeki ve is yerindeki güvenlik kameralari tek tek inceleme altina alindi. Is yerinde çalisanlar tekrar geri çagrilarak ifadeleri alindi. Ekipler güvenlik kameralarindan eskâlini belirledigi 3 kisiyi yakalamak için genis çapli arastirma baslatti.

Gasp olayini azmettirenin çalisanin oldugu ortaya çikti

Olayin ardindan harekete geçen ekipler çevredeki ve is yerindeki güvenlik kameralarini incelemeye aldi. Süphelilerin esgalini belirleyen ekipler aracinda is verene ait oldugunu belirledi. Çevrede arastirma baslatan ekipler olayin azmettiricisi oldugunu belirledigi çalisani is verenin aracinin içerisinde olay yerine tekrar kontrol amaçli gelip ortami incelerken yakaladi. Gasp olayini gerçeklestiren 3 kisiyi ise ifade dogrultusunda saklandiklari yerde yakalayarak gözaltina aldi.

Süphelinin olayi gerçeklestirmeden önce 1 ay boyunca en çok paranin ne zaman geldigini ve nerede gizlendigini gözlemledigi ve sonrasinda beraberindeki 3 kisiyle olayi gerçeklestirdigi ögrenildi.

Süphelilerin emniyetteki islemlerinin devam ettigi ögrenildi.

Güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, is yerinin önüne hafif ticarî araçla gelen ve yüzlerinde tibbî yüz maskesi bulunan iki kisi, içeri girip kisa süre sonra tekrar disari çikiyor. Diger bir açida ise, is adami elleri ve ayaklari bagli vaziyette kendisini disari atarak yardim istiyor. Bir esnaf ellerindeki ve ayaklarindaki bantlari kesiyor.
Kaynak: İHA