Modüler Çelik Yapilar, Yatirimlarda Daha Yüksek Verim Sagliyor

Prefabrik modüler yapilar geleneksel insaata kiyasla çok daha kisa sürelerde tamamlaniyor, bu da yatirimlardan daha yüksek verim alinmasina imkan sunuyor.

Prefabrik modüler yapilar, geleneksel insaata kiyasla çok daha kisa sürelerde tamamlandigi için, yatirimlardan daha yüksek verim alinmasini sagliyor.

Dorçe Prefabrik'ten yapilan açiklamayla prefabrik modüler çelik yapilarin avantajlari hakkinda bilgi verildi.

Açiklamaya göre, bir is kurarken bütçe planlamasi için maliyetleri öngörmek gerekiyor. Sirket, prefabrik modüler çelik yapilariyla daha projenin en basinda maliyetler öngörüyor ve prefabrik modüler yapilar geleneksel insaata kiyasla çok daha kisa sürelerde tamamlaniyor.

Bu da yatirimlardan daha yüksek verim alinmasina imkan sunarken, teslim edilen projeler daha erken bir tarihte faaliyetlerine basladigi için daha yüksek yatirim getirisine imkan sunuyor.

Dorçe Prefabrik, ön üretimli çelik modüler yapilarini fabrika ortaminda üretip sahaya ayrisik modüller halinde tasiyor.

Bu ayrisik modüllerin montaji alaninda uzman ekiplerce sahada hizli bir sekilde gerçeklestirilirken, santiye içinden ziyade disinda gerçeklestirilen insaatin pek çok faydasi bulunuyor. En göze çarpan faydalardan biri de modüler insaatin daha yüksek yatirim getirisi olarak öne çikiyor.

Geleneksel yöntemlerle insa edilen bir yapida, iklim ve çevre kosullarin insaat süresi üzerindeki büyük etkisi bilinirken, sert hava kosullari, bu yapilarin teslim tarihini aylarca geciktirebiliyor.

Insaattaki gecikme ayni zamanda gelirdeki gecikme olarak nitelenirken, modüler insaat, geleneksel insaat yöntemleriyle kiyaslandiginda önemli ölçüde hizli yapiliyor.

Yapilan arastirmalar, modüler binalarin geleneksel yapilara kiyasla yüzde 50'ye varan oranlarda daha hizli tamamlandigini gözler önüne seriyor.

- Yapi üzerinde çalismalar baslamadan önce planlar tamamlaniyor

Dorçe Prefabrik modüler insaat tasarimcilari ve mimarlari, geleneksel yöntemlerin aksine, yapi üzerinde çalismalar baslamadan önce planlarini tamamliyor.

Modüler çelik yapilarin kullanildigi projelerde hava kosullarina bagli fiyat artisi olmuyor, sözlesme imzalandigi andan itibaren maliyetin tam olarak ne olacagi biliniyor.

Dorçe'nin prefabrik çelik modüler yapilari belirli is saatlerinde faaliyet gösteren üretim tesisinde çok siki kalite kontrol ve ISG prosedürleri altinda üretildigi için, is kazalari ve ilgili maliyet riski önemli ölçüde azaliyor.

- Tasiast Isçi Yasam Kasabasi Projesi 10 milyon adam/saat kazasizlik ödülüne layik görüldü

Verilen bilgiye göre bu çerçevede Moritanya Tasiast bölgesindeki 8 bin 400 kisilik Tasiast Isçi Yasam Kasabasi Projesi programina uygun ve sorunsuz olarak tamamlandi.

Proje kapsaminda, bölge ve iklimin zorlu çalisma kosullarina ragmen, saglamis oldugu çalisma düzen ve disiplini ile 10 milyon adam/saat kazasizlik ödülüne layik görüldü.

Geleneksel yöntemlerle insa edilmis yapilarda, insani hatalarin bir sonucu olarak insaat atiklarindan söz edilebilirken, Dorçe Prefarik’in üretim tesisinde bu israfin da büyük oranda önüne geçiliyor.

Bu kapsamda Birlesik Arap Emirlikleri Abu Dabi'de Dorçe Prefabrik tarafindan tasarim, mühendislik, alt yapi ve üst yapi dahil anahtar teslim tamamlanan 26 bin kisilik isçi yerlesim kenti, prefabrik modüler ve ön üretimli agir çelik yapi sistemi kullanilarak insa edildi.

Projenin sözlesme modeli 40 yil süreli Yap-Islet-Devret (BOT) modeli olarak açiklanirken, geleneksel yapi sistemleriyle yaklasik 4 yillik bir insaat süresi öngörülen proje, modüler çelik yapi sistemiyle 290 gün gibi kisa bir sürede tamamlandi.

Bu sayede isverene insaat süresinde 3 yillik bir süre kazandirilarak, isletme sözlesme süresine dahil edildi.

Kaynak: AA