Il Milli Egitim Müdürlügüne Atanan Savasçi, Görevine Basladi

Sakarya Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, görevini devraldi.

Müdürlükten yapilan açiklamaya göre, Sivas Il Milli Egitim Müdürlügü görevini Sakarya Milli Egitim Müdür Yardimciligindan atanan Ergüven Aslan'a teslim eden Savasçi, görevini Fazilet Durmus'tan devraldi.

Müdürlügün hizmet binasi girisinde Durmus ve yöneticiler tarafindan karsilanan Savasçi, yayimladigi mesajinda, kentin egitiminin basarisi için ilim yolculuguna kendisini adamis binlerce egitim neferinden biri olarak çalisacagini belirtti.

Savasçi, Sakarya'nin Anadolu'nun müstesna sehirlerinden biri olduguna isaret ederek, "Bu kadim sehirde bize düsen yegane görev, sehrimizin tarihi ve dogal güzelliklerini, ekonomik zenginliklerini egitim-ögretim alnindaki basarilarla taçlandirmak, yeni ufuklara hep birlikte yelken açmaktir." ifadesini kullandi.

Sehrin dört bir yaninda görev yapan ögretmenlerin kendisini amirden ziyade meslektasi, agabeyi, kardesi olarak görebilecegini, egitim ögretime dair sorun ve önerilerini paylasabilecegini vurgulayan Savasçi, sunlari kaydetti:

"Hepinizi saygi ve muhabbetle selamlarken, tebrik için sahsima çiçek gönderilmemesini, bunun yerine devletimizin selden ve yangindan zarar gören vatandaslarimiz için olusturdugu banka hesap numaralarina bagis yapilmasini, dekontunun müdürlügümüz özel kalem birimine faks veya telefonla ulastirilmasini istirham ediyorum."

- Görevini devreden Durmus'tan mesaj

Durmus da yayimladigi mesajinda, Sakarya'da göreve basladigi ilk günden itibaren kendini Sakaryali olarak gördügünü hep dile getirdigini belirtti.

Sakarya'da bulundugu süre içerisinde zaman ve mekan gözetmeksizin egitime çareler aradigini aktaran Durmus, "Ne kadar çok yürege dokunabildiysem bunu kar saydim. Gördügüm mütebessim yüzler, iyi dilekler, dualar gösteriyor ki samimiyet, adalet ve hakkaniyet düsturuyla hareket eden mutlaka kazanir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA