Bursa'da Engelli Gençler Için Unutulmayacak 'Asker' Eglencesi...

Bursa’da vatani görevini yerine getirmek isteyen engelli gençler için davullu zurnali asker eglencesi düzenlendi. Engelli genç asker adaylarinin aileleri ise gecede duygu dolu anlar yasadi.

Bursa'da Engelli Gençler Için Unutulmayacak 'Asker' Eglencesi...
Bursa’da zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle yasitlari gibi askere gidemeyen gençlerin vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için Dagder tarafindan davullu zurnali asker eglencesi ve kina töreni düzenlendi.

Eglenceye Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kiliç, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Fethi Yildiz, Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, siyasi partilerin il yöneticileri ve gençlik kollari baskanlari, dernek yöneticileri ve gençlerin aileleri katildi.

Asker adaylarina kina yakilmasinin ardindan davul zurna esliginde oyun havalariyla oyunlar oynandi. Bu anlari gören aileler duygu dolu anlar yasadi.

Dagder Gençlik Kollari Baskani Ramazan Koçak ise sunlari kaydetti : ’’Bes tane dag ilçemizin içinde bulundugu dag köylerimizde yasayan askerlik çagina ulasmis ama zihinsel ve fiziksel engelleri nedeniyle askere gidememis kardeslerimiz için biz bu eglenceyi düzenledik. Kardeslerimizin askerlik için hevesli olduklarini görmemiz üzerine böyle bir eglence ve duygu yasatmak istedik.’’ dedi.

Kaynak: İHA