Bu Pazarda Vatandaslar Ürettikleri Ürünleri Satacak

Vatandaslarin bahçelerinde yetistirdikleri ve ürettikleri ürünleri satmalari için yapilan Karaabdulbaki üretici pazari, düzenlenen törenle hizmete açildi.

Bu Pazarda Vatandaslar Ürettikleri Ürünleri Satacak
Üretimi ve üreticiyi desteklemek amaciyla birçok çalismaya imza atan Izmit Belediyesi, yapimini tamamladigi Karaabdülbaki üretici pazarinin açilisini da gerçeklestirdi. Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde faaliyetine baslayan Karaabdülbaki Üretici Pazari’nin açilisina Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in yani sira, Izmit Kent Konseyi Baskani Hüseyin Erol, Izmit Ziraat Odasi Baskani Yusuf Karaaslan, Izmit Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Kizil, Karaabdülbaki Mahalle Muhtari Hüdayim Yildiz, Bayraktar Mahalle Muhtari Ali Cevat Tomurçu, Akmese Sultaniye Mahalle Muhtari Fikri Yildiz, Yenice Mahalle Muhtari Ilhan Gülseren, Ambarci Mahalle Muhtari Mustafa Karaboga, Akmese Atatürk Mahalle Muhtari, Sadettin Açikgöz, Akmese Cumhuriyet Mahalle Muhtari Rahim Varol, Süleymaniye Mahalle Muhtari Mustafa Balkan, Sapakpinar Mahalle Muhtari Behçet Yilmaz, Gündogdu Mahalle Muhtari Çetin Ersoy, Cumhuriyet Mahalle Muhtari Mustafa Yaman, Ortaburun Mahalle Muhtari Yüksel Özcan ve üreticiler katildi.

Açilis töreninde konusan Karaabdülbaki Mahalle Muhtari Hüdayim Yildiz, “Karaabdülbaki Üretici Pazari, vatandaslari üretime tesvik etmek ve kadin üreticilere destek olmak amaciyla düsünülmüs güzel bir proje. Ben Baskanimiz Fatma Kaplan Hürriyet’e destek oldugu ve örnek oldugu için çok tesekkür ediyorum. Tüm üreticilerimize hayirli ve ugurlu olmasini, bereketli satislar yapabilmelerini diliyorum” dedi.

Daha sonra sözü devralan Baskan Hürriyet ise üreticiyi desteklemek istediklerini belirterek, “Söz verdigimiz gibi köylerde üreticilerimizi olanaklarimiz dâhilinde desteklemeye devam ediyoruz. Her zaman dedigimiz gibi, Türkiye’yi üretim kurtaracak. Üretmek ve ürettigini satabilmek gerekiyor. Özellikle kadin üreticileri desteklemeyi önemsiyoruz. Ben bir kadin, bir anne olarak elimden geldigince kadinlara her anlamda destek vermeye gayret ettim ve destek vermeye devam edecegim. Vatandaslarimizin ekonomisini rahatlatacak projeleri önemsiyoruz. Karaabdülbaki bir geçis noktasi. Üretici pazarimizdan Hasanciklar, Ortaburun, Sapakpinar, Sultaniye, Süleymaniye ve Kurtdereli üreticiler de ücretsiz olarak faydalanabilecek ve projemize 24 üreticimizin basvurusu var Ben muhtarimiza özellikle tesekkür etmek istiyorum. Mahalleli için çok ugrasti ve projeyi müthis benimsedi. Birlikte dayanismayla üreticilerin ücretsiz sekilde faydalanabilecegi bir projeyi hayata geçirdik” diye konustu.

“Kirsal kalkinma, tarim ve üretim bizim çok çok kiymet verdigimiz degerler ifadelerine yer veren Hürriyet, “Böyle güzelim domatesleri, biberleri dogal bir sekilde üretip tüketiciye sunmak çok kiymetli. Üreticilerimiz hem dogal ürünü vatandasa ulastiracak hem de ev ekonomilerine katki saglayacaklar. Vatandaslar araci olmadan direkt olarak dogal ve ekonomik ürüne bu pazardan ulasabilecek. Üretici pazarimizin hem üreticiye hem tüketiciye fayda saglayacagina inaniyoruz. Hayirli ve ugurlu olsun. Tüm üreticilerimiz için bereketli olsun” seklinde konustu.

Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan dua edilerek açilis kurdelesi kesildi. Üretici stantlarini tek tek gezerek üretici kadinlara yelek ve salvar hediye eden Baskan Hürriyet, bol ve bereketli satis diledi. Karaabdülbaki Mahalle Muhtari Hüdayim Yildiz, desteklerinden ötürü Baskan Hürriyet’e dogal ürünlerin bulundugu sepeti hediye etti.
Kaynak: İHA