Bayburt'ta Üreten Eller Kadin Kültür Sanat Festivali

Bayburt Üreten Eller Kadin Kültür Sanat Festivali basladi.

Bayburt'ta Üreten Eller Kadin Kültür Sanat Festivali
Kadin girisimciler ve kadin kooperatiflerinin katkilariyla bu yil ilki düzenlenen festival 3 gün sürecek. Festival süresince Saray Bahçasi’nda kurulan stantlarda satisa sunulan el emegi ürünler ile kadinlara maddi destek saglanmis olacak.

Festival açilis törenine katilan Vali Cüneyt Epcim, festival ile kadin emegini desteklemek istediklerini söyledi.

Festivalin düzenlenmesi ve hayata geçirilmesinde emegi bulunanlara tesekkür eden Vali Epcim, organizasyonun Bayburt adina hayirli olmasini temenni etti.

Vali Epcim, benzer çalismalarin ilerleyen dönemlerde yeniden gerçeklestirilmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Bu yönde atilacak adimlara Bayburt Valiligi öncülügünde diger kurumlarin da destekleriyle gerekli katkiyi saglayacaklarini bildiren Vali Epcim, “Bayburt Üreten Eller Kadin Kültür Sanat Festivali’nin hayirli olmasini temenni ediyorum.” diye konustu.

Vali Epcim konusmasinin ardindan Büsra Epcim, Milletvekili Fetani Battal ile kadin girisimciler esliginde festivalin açilis kurdelesini kesti.

Açilis sonrasinda Vali Epcim ile beraberindekiler stantlari dolasarak kadin girisimcilerden bilgi aldi.

Açilis törenine Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ramazan Yigit, Aydintepe Belediye Baskani Hasim Sentürk, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Festival kapsaminda aksamda konser programi düzenlendi.

Bayburtlular sanatçilarin söyledigi sarki ve türküler esliginde hosça vakit geçirdi.
Kaynak: İHA