Kars'ta 2 Milyon Sazan Yavrusu Göllere Birakildi

Kars’ta, aralarinda Türkiye’nin en büyük tatli su göllerinden birisi olan Çildir Gölü’nün de yer aldigi göl ve gölete toplam 2 milyon pullu yavru sazan baligi birakildi.

Kars'ta 2 Milyon Sazan Yavrusu Göllere Birakildi
Tarim ve Orman Bakanligi Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü tarafindan yürütülen "Su Kaynaklarinin Baliklandirilmasi Projesi" kapsaminda, Elazig Tarim ve Orman Müdürlügü bünyesinde üretilen sazan baligi yavrularindan 500 bini Susuz Aygir Gölü’ne salindi.

Hayirli ve bereketli bir is için Aygir Gölü’nün kenarinda olduklarini ifade eden Kars Il Tarim ve Orman Müdürü Ibrahim Altintas, “Bakanligimizin baliklandirma çalismalariyla ilgili ilimize de yaklasik 2 milyona yakin bir sazan yavrusu tahsis edildi. 7 ayri yere bunlardan en önemlisi Çildir ardindan Aygir Gölü agirlikli buralar olmak kaydiyla sazan yavrularini biraktik. Kars’ta bir kasari, kazi, bali meshur olan yerlerden birisi insallah gelecekte de sazan baligi veya buranin halk deyimiyle saribalik dedigimiz balikta kazla beraber damaklardaki yerini alir diye düsünüyorum. Simdiden memleketimize, milletimize, Kars’imiza hayirli ugurlu olsun diyorum. Katkilarindan dolayi Bakanimiza, Su Ürünleri Genel Müdürümüze çok tesekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürütülen proje kapsaminda göl ve göletlerin baliklandirilmasi amaciyla Kars’ta bulunan 7 göle 2 milyon sazan baligi yavrusu birakilarak göller baliklandirildi.
Kaynak: İHA