Avustralya'da, Pfizer/Biontech Asisi 12 Yas Ve Üzeri Herkese Vurulacak

Avustralya Asilama Teknik Danisma Grubu (ATAGI), ülkenin ilaç düzenleme kurumu Terapötik Ürünler Idaresi (TGA) tarafindan onaylanan Pfizer/BioNTech’in ürettigi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisinin 12 yas ve üzerindeki tüm Avustralyalilara vurulmasina onay verdi.

Avustralya'nin asilar konusundaki karar organi olan ATAGI'dan yapilan açiklamaya göre, TGA’nin geçtigimiz ay onayladigi Pfizer/BioNTech tarafindan gelistirilen Kovid-19 asisinin 12 ila 15 yas grubundakilere de vurulmasi onaylandi.

ATAGI, daha önce TGA’dan onay alan asinin 16 yas üzerindeki Avustralyalilara uygulanmasina izin vermisti.

Avustralya Basbakani Scott Morrison, baskent Canberra’da yaptigi açiklamada, kararla birlikte 12 yas ve üzeri tüm Avustralyalilarin Pfizer/BioNTech asisi vurdurma imkanina sahip olacagini duyurdu, söz konusu yas grubundakilerin 13 Eylül'den itibaren asilarini yaptirmak için randevu alabileceklerini söyledi.

Avustralya'da Pfizer/BioNTech ve AstraZeneca asilari marttan bu yana kullanilirken, TGA’dan onay alan Moderna ve Johnson & Johnson tarafindan üretilen asilar henüz ülkeye ulasmadi.

Asilama oranlarinin yüzde 70 ila 80 oranina ulastiginda Kovid-19 yasaklarini kaldirmayi planlayan Avustralya’da, nüfusun yüzde 55,2'si ilk doz, yüzde 32,3'ü ise ikinci doz asiyi oldu.

- Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayisi 993’e çikti

Delta varyantinin en fazla yeni vaka sayisina ve can kayiplarina neden oldugu Yeni Güney Galler’in eyaletinin baskenti Sydney’de son 24 saatte 882 kisi daha Kovid-19’a yakalanirken 2 kisi hayatini kaybetti.

Eyaletteki can kaybi 137’ye, Avustralya genelinde hayatini kaybedenlerin sayisi da 993’e yükseldi.

Öte yandan son aylarda Kovid-19'dan can kaybi yasanmayan ülkenin diger eyaletlerinden Victoria'da 79, Avustralya Baskent Bölgesi'nde 21 kisinin daha virüse yakalandigi bildirildi.

Toplam 48 bin 827 kisinin virüse yakalandigi Avustralya’da, halen 14 bin 884 aktif vakadan 136'si yogun bakimda olmak üzere 840 kisinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

- Yeni Zelanda’da son 24 saatte 70 kisi daha Kovid-19’a yakalandi

Tam kapanmanin yürürlükte oldugu Yeni Zelanda’da, son 24 saatte 70 kisiye daha Kovid-19 teshisi konuldugu açiklandi.

Aktif vaka sayisinin 284’e yükseldigi ülkede, 17 kisi hastanede tedavi görüyor.

Yeni Zelanda'da, bugüne kadar 3 bin 297 Kovid-19 vakasi görülürken, virüse yakalanan 26 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA