Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari'nin Orta Dogu'daki Yeni Adresi Katar Olacak

Katar Turizm ile Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari (GIMS) arasinda ortaklik anlasmasi imzalandi.

Katar'in 2023 yilindan itibaren Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari'na ev sahipligi yapacagi duyuruldu.

Doha Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari (GIMS) ile "Katar Turizm" arasinda ortaklik anlasmasi imzalandi.

Ortaklik anlasmasina Katar Turizm Baskani ve Qatar Airways Group Üst Yöneticisi (CEO) Ekber el-Bakir ile GIMS Daimi Komite Baskani Maurice Turrettini imza atti.

Imza töreninin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Bakir, turizm sektörü ulusal stratejisi ve Katar 2030 Ulusal Vizyonu dogrultusunda, Katar'i dünyanin önde gelen destinasyonlarindan biri haline getirmek için çalistiklarini söyledi.

Bakir, otel ve tesislerin gelistirilmesi, turizm varliklarinin ve zenginliklerinin yenilenmesi için çalismanin yani sira uluslararasi seçkin organizasyonlara ev sahipligi yapmanin stratejilerinin önemli bir parçasi oldugunu ifade etti.

Turrettini ise Katar'da düzenlenecek Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari'nin yeni formatinin belirlenmesinde "Katar Turizm'in" kendilerine duydugu güvenden gurur duyduklarini kaydetti.

Turrettini, Katar Turizm'le yapilan ortakligin, yapici görüsmeler ve karsilikli güvenin bir sonucu oldugunu aktardi.

Katar Turizm ile GIMS Daimi Komitesi tarafindan yapilan ortak yazili açiklamada, varilan ortaklik sayesinde, uluslararasi üne sahip otomobil fuarinin Orta Dogu'da düzenlenmesine imkan taninacagi dile getirildi.

Uluslararasi Cenevre Otomobil Fuari'nin Katar formatinin ilk olarak 2023 yili sonbaharinda gerçeklesmesi ve her 2 yilda bir tekrarlanmasi planlaniyor.

Kaynak: AA