Dünya Bankasindan Ilaç Sikintisi Çeken Lübnan'a 25 Milyon Dolarlik Destek

Dünya Bankasinin, ilaç sektöründe büyük bir krizin yasandigi Lübnan'a saglik alaninda kullanilmak üzere 25 milyon dolar tahsis edecegi belirtildi.

Lübnan haber ajansi NNA'ya göre, Lübnan Saglik Bakani Hamed Hasan, Hizbullah ile Emel Hareketi'nin baskent Beyrut'ta düzenledigi ve pek çok bölgeden belediye baskanlarinin katildigi toplantida açiklamalarda bulundu.

Hasan, "Dünya Bankasi ile uluslararasi kurumlarin güvenini kazandik. Kronik hastaliklarin tedavisinde kullanilan ilaçlarin satin alinmasi ve herkesin bu ilaçlara ulasabilmesi için 25 milyon dolar tahsis edilecek." dedi.

Saglik Bakani, söz konusu meblagin 3 devlet hastanesinin teçhizatini kapsadigini da söyledi.

Bakan Hasan, ihtiyaç duyduklari ilaçlari sübvansiyonlu olarak alabilmeleri için vatandaslara 6 milyon "ilaç karti" sunmak üzere bir ilaç sirketiyle anlasma yaptiklarini dile getirdi.

Lübnan Saglik Bakani Hasan, 23 Agustos'ta ülkenin orta kesimi ile güneyindeki depolarda saklanan tonlarca ilaca el konuldugunu duyurmustu.

Lübnan'da 2019 sonlarindan bu yana yasanan ekonomik kriz ve döviz likidite sorunu nedeniyle uzun süredir akaryakit ve ilaç gibi temel maddelerin ithalatinda sikinti yasaniyor.

Kaynak: AA