Diyarbakir'da Mobil Asi Ekipleri, Aksamlari Site Site Dolasarak Apartman Sakinlerini Asiliyor

Diyarbakir'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda mobil asi ekipleri, aksamlari site site dolasarak asi hizmetini vatandasin ayagina götürüyor.

Kentte hem asilama oraninin artmasi hem de vaka sayilarinin düsürülmesi için Il Saglik Müdürlügü mobil asi ekipleri, asilama oranini yükseltmek için yogun çaba harciyor.

Kovid-19 vaka sayilarinin en yüksek oldugu iller arasinda yer alan Diyarbakir’in mavi kategoriye geçmesi için mücadele veren ekipler, site yöneticileri ve sakinlerini asi konusunda bilgilendirdikten sonra asi olmak isteyenleri asiliyor.

Yapilan çalisma kapsaminda, Merkez Kayapinar ilçesine giden ekipler, asi yaptirmak isteyenleri ambulansin hoparlöründen Türkçe ve Kürtçe anonsla ambulansa davet ediyor.

Kayapinar Ilçe Saglik Müdürlügünde asi ekibinde görevli Dr. Derya Yildirim, AA muhabirine, günde 10 ekiple ilçede asi çalismasi yaptigini söyledi.

Gece gündüz demeden asi çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Yildirim, "Sabah saat 8.00'den aksam saat 12.00'ye kadar asilarimiz sürüyor. Site site geziyoruz. Parklari geziyoruz. Mahallerin aralarinda esnaflari dolasiyoruz. Onlara asiyi ayaklarina götürüp asi olmalarina imkan sagliyoruz."diye konustu.

Herkesi asi olmaya davet eden Yildirim, söyle konustu:

"Sitelerde ilk baslarda yöneticilerle iletisime geçiyoruz. Onlar da site sakinleriyle konusuyorlar. Daha sonra asi ekibimizi alip sitelere gidiyoruz. Oradaki kisiler ikna edildikten sonra konusulup asinin faydalari anlatildiktan sonra kisilere asi yapiyoruz. Bu anlamda toplumuzun toplumsal bagisiklik kazanmasi adina herkesi asi olmaya davet ediyorum. Mümkün oldugunca asi oldugumuz zaman bu hastaliga yakalanma riskimiz daha az olur."

Site sakinlerinden Veysi Elegel de asi ekiplerinin sagladigi hizmetten memnuniyet duydugunu belirtti.

Bugün ilk asisini oldugunu dile getiren Elegel, "Çevremizdeki insanlarin öldügünü gözümüzle görüyoruz. Herkes gelsin asisini olsunlar." ifadelerini kullandi.

Asi yaptiran Veli Osmanoglu ise "Asi olmadan bu krona bitmez. Herkes asisini olsun. Firinci olarak çevremizde hastaliga yakalanan çok kisi oldu. Hayatini kaybedenler de oldu. Herkesi asi olmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA