Çardak Yagli Pehlivan Güresleri'nde Baspehlivan Nedim Gürel Oldu

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bagli Çardak beldesinde bu yil 287’ncisi düzenlenen Tarihi Yagli Pehlivan Güresleri’nde baspehlivan finalde rakibi Ismail Balaban’i yenen Nedim Gürel oldu.

Çardak Yagli Pehlivan Güresleri'nde Baspehlivan Nedim Gürel Oldu
Çardak Tarihi Yagli Pehlivan Güresleri, er meydaninda düzenlenen gösteri ile basladi.

Davullar esliginde belediye binasi önünden hareket edilerek Güres Agasi Seyhan Arslan karsilandi. Gazi Yakup Bey Türbesi ziyaret edilerek, Atatürk büstüne çelenk birakildi. Ardindan resmi açilis ve bayrak töreni için güres sahasina geçildi. Çardak Belde Belediye Baskani Metin Semerci, Orhan Gazi’nin oglu Gazi Süleyman Pasa’nin 1354 yilinda Rumeli’ye geçis yeri olarak kullandigi Çardak beldesinde, ulu çinar agacinin altinda yapilan güreslerin bu sene 287’ncisi düzenlemenin hakli gururunu yasadiklarini ifade etti.

55 baspehlivan ve 600’e yakin sporcunun ter döktügü sahada Nedim Gürel altin kemeri alarak sampiyonlugunu ilan etti. Basarili sporcuya altin kemeri Ak Parti Grup Baskanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan takdim etti. Güres Agasi Seyhan Arslan 288’inci yapilacak olan müsabakalarda yeniden agalik görevinin kendisine verilmesinden büyük mutluluk duydugunu ifade etti.



Korona virüs nedeniyle güreslere bir yil ara verilmisti

Korona virüs önlemleri kapsaminda 2020 yilinda Tarihi Çardak Yagli Pehlivan Güresleri yapilamamisti. En son 2019 yilinda Çardak er meydanina çikan baspehlivanlar arasinda finalde rakibi Mehmet Yesil’i yenen Tanju Gemici baspehlivan olmustu.
Kaynak: İHA