Yenilenen Duster, Otomatik Sanziman Seçenegiyle Türkiye'de Satisa Sunuldu

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çagdas: 'Yeni Duster ile daha genis bir kitleye hitap ederek liderligimizi sürdürmeyi hedefliyoruz' 'Tedarik açisindan ileride bizim beklemedigimiz anlamda bir sikintiyla karsilasirsak buna yönelik olarak tedbirli olmak anlaminda, rakam çok telaffuz etmiyoruz ama hedefledigimiz bir adet var, o adedi de temin edebilecegimiz konusunda bir güvencemiz var su anda'.

ISTANBUL – Dacia'nin SUV segmentinde pazar lideri modeli Duster, merakla beklenen EDC sanziman seçenegiyle bugünden itibaren Türkiye’de satisa sunuldu.

Yenilenen Duster’a iliskin Beykoz’da bir basin tanitim toplantisi düzenlendi.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çagdas, tanitim toplantisindaki konusmasina, Türkiye'deki sel ve yanginlarda hayatini kaybedenleri ve mayis ayinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatini kaybeden otomotiv gazetecisi Levent Çezik'i anarak basladi.

Yeni EDC sanzimanin Duster’in gücüne güç katacagini belirten Çagdas, "Dacia olarak modern otomobillerin tüketicilerin ihtiyaçlarini karsilamak üzere gelistirilmesi gerektigine inaniyoruz. Temel felsefemiz olan yalinlik ve güvenilirlikten ödün vermeden daha fazla modern çözümü ulasilabilir fiyatlarla tüketicilerimizle bulusturmaya devam ediyoruz. Ilk kez lanse edildigi günden bu yana tüketicilerin büyük begenisini toplayan Duster, dünyada toplamda yaklasik 2 milyonluk satis adedine ulasti. Ülkemizde ise 2020’de ve bu yilin ocak-temmuz döneminde SUV lideri konumunda bulunan model, bugüne kadar 144 bin 463 kullaniciyla bulustu. 2013 yilindan beri ise binek pazarinda araliksiz 4x4 liderligine sahip." dedi.

"Güvenilir ve saglamliginin, modern tasariminin, genis servis agini ve optimum fiyat fayda oraninin" Duster’in liderliginde büyük rol oynadigini aktaran Çagdas, sunlari kaydetti:

"C-SUV segmenti pazardan aldigi yüzde 19’luk pay ile C-Sedan’dan sonra ülkemizin en büyük segmenti. Büyüme trendini sürdüren ve otomatik vitesin dominant oldugu bu segmentte, 2020'de satislarin yüzde 84'ü otomatik sanziman olarak gerçeklesti. Otomatik sanzimana talebin bu denli yüksek oldugu segmentte Duster, manuel versiyonlari ile liderligi elde etti. Dolayisiyla EDC sanziman Duster’in elini daha da güçlendirecek. Güçlendirilmis ve marka kimligini yansitan dis tasarim detaylari, gelisen teknoloji ve konfor özellikleriyle yeni Duster ile daha genis bir kitleye hitap ederek liderligimizi sürdürmeyi hedefliyoruz."

- "Agustos ve eylül ayi için elimizi oldukça kuvvetlendirecek kadar stokumuz var"

Berk Çagdas, konusmasinin ardindan basin mensuplarinin sorularini da yanitladi.

Piyasadaki araç tedariki konusuna deginen Çagdas, "Ilk 7 ayda 11 bin 100 adet Duster sattik, Dacia olarak da iyi bir seviyedeyiz su anda. Toplamda yüzde 5 gibi bir pazar payimiz var. Bir kere bunu koruyacagiz. Biz rakam vermiyoruz (satis anlaminda), çünkü dünyada su an çok fazla degisken var mikro çipler anlaminda. Dolayisiyla tedarik açisindan ileride bizim beklemedigimiz anlamda bir sikintiyla karsilasirsak buna yönelik olarak tedbirli olmak anlaminda, rakam çok telaffuz etmiyoruz ama hedefledigimiz bir adet var, o adedi de temin edebilecegimiz konusunda bir güvencemiz var su anda. Agustos ve eylül ayi için elimizi oldukça kuvvetlendirecek kadar stokumuz var." ifadelerini kullandi.

Hibrit motorlu Clio'nun Türkiye'de satisa sunulup sunulmayacagi sorusunu yanitlayan Çagdas, sunlari söyledi:

"Oyak Grubu, Bursa'daki tesislerimizde Renault'la beraber önemli bir teknolojik yatirim yapti. Hibrit motoru burada döküyor ve üretiyor. Ve bunlar Clio modeline takilarak ihraç ediliyor. Bütün Mais ekibi olarak, hibrit motorlu Clio'yu burada satmayi çok istiyoruz ancak mevcut sartlar altinda bir takim tesviklere ihtiyacimiz var. Bu tesvikleri de talep ettik çesitli zamanlarda. Biz çok pozitif bakiyoruz bu olaya. Istisarelerimiz devam ediyor, yakin zamanda Clio hibriti Türkiye'de satar miyiz? Konumlandirir miyiz? Piyasayla alakali bu karari, 2 ortak görüsüp karar verecektir."

- "ÖTV'deki barem revizyonundan sonra bekleyen müsteriler bir anlamda showroom'lara akin etti"

Renault Mais Pazarlama Direktörü Levent Timur ise Renault özelinde araç bulunurlugu konusuna degindi.

Çalismalari yaparken ÖTV revizyonunu hesap etmediklerini belirten Timur, sunlari kaydetti:

"Çünkü pazar iyi gidiyordu. Ekim, kasim gibi bekliyorduk ÖTV düzenlemesini. ÖTV'deki barem revizyonundan sonra bekleyen müsteriler bir anlamda showroom'lara akin etti. Simdi bu trend olmasaydi eylül ayinda rahatlikla yeterli araç olacak derdim. Ama bu artan trende cevap verebilir miyiz, bu trend ne kadar daha sürecek açikçasi bilmiyoruz. Her sey arz ve talebin dengesine bagli. Biz planlarimizi normal trendde yeteri kadar araci saglayacak sekilde yapmistik ama bu artan trende nasil bir karsilik verecegiz, görecegiz. Biz tabii ek araçlar da isteyecegiz. Agustos ayinin söyle bir özelligi de var. Çogu fabrika agustos ayinda bakim yapiyor. Bizim belki diger markalara göre biraz daha sansli olmamiz, bu bakimi temmuzda yapmis olmamizdan kaynaklaniyor. Fabrikamiz bu ay çalisiyor ama bizde bile bu talebi karsilayacak yeterli araç ne yazik ki yok. "

- Otomatik sanziman 249 bin 900 TL'den satisa sunuldu

Yenilenen konfor, tasarim ve güvenlik özellikleriyle sürüs keyfini artiran Duster, 199 bin TL’den baslayan lansmana özel fiyatlarla tüketiciyle bulusuyor.

Comfort, Prestige ve Prestige Plus ekipman seviyeleriyle gelen yeni Duster Arizona Turuncu rengiyle dikkatleri üzerine çekerken, iç ve dis tasarim detaylariyla yoluna daha güçlü devam etmeyi planliyor.

Merakla beklenen EDC sanzimanli modelin fiyati ise lansmana özel 249 bin 900 TL olarak açiklandi.

LED ön sinyal farlariyla donatilan ilk Dacia modeli olma özelligini tasirken, bu teknoloji ayni zamanda kisa farlar ve plaka aydinlatmalarinda da kullaniliyor. Yeni dösemeler, koltuk basliklari ve hareketli ön kol dayamaya sahip yüksek orta konsol ile yolcu kabini çok daha çekici bir görünüm sunuyor. Ayrica yeni 8 inçlik dokunmatik ekraniyla iki farkli bilgi-eglence sistemi seçenegi bulunuyor.

???????Tüm donanim seviyelerinde, entegre yol bilgisayari, otomatik uzun far etkinlestirme ve direksiyon simidinde aydinlatmali kumandalara sahip hiz sinirlandirma standart olarak sunuluyor.

Donanim seviyesine bagli olarak dijital ekranli otomatik klima, direksiyonda aydinlatmali kumandalara sahip hiz sabitleme, isitmali ön koltuklar ve eller serbest kart sistemi tüketiciyle bulusuyor.

- EDC sanziman ve verimli motor yelpazesi

Yeni Duster'in yenilenen motor gami sürüs keyfini daha düsük karbon emisyonlariyla mümkün hale getiriyor. Tüketicilerin merakla bekledigi 6 vitesli otomatik EDC sanziman iki tekerlekten çekisli TCe 150 motorla birlikte sunuluyor. EDC otomatik çift kavramali otomatik sanziman sürüs keyfi ve konforuna ek olarak manuel sanziman ile benzer seviyede yakit tüketimi ve karbondioksit (CO2) emisyon seviyesine imza atiyor.

Duster'da yenilenen yüzüyle birlikte bir diger öne çikan özellik ise LPG deposunun kapasitesi olarak açiklandi. ECO-G 100 bg seçenegindeki LPG deposunun kapasitesi yüzde 50 artirilarak 49,8 litreye ulasti. Bagajda, stepne yuvasinda kapasitesi 16,2 litre arttirilan LPG deposu bulunuyor. Bu sayede menzil, toplamda 250 kilometreden fazla artiriyor. Her biri 50 litre kapasiteli iki yakit deposuyla yeni Dacia Duster, toplam 1.235 kilometreye kadar menzile ulasiyor.

Kokpitte bulunan yeni benzin/LPG geçis dügmesi daha ergonomik bir kullanim sunuyor. Yol bilgisayarinin 3,5 inç büyüklügündeki TFT ekrani, iki deponun da yakit seviyesini, ayrica ortalama hiz, menzil ve ortalama tüketim olmak üzere ADAC (Dijital Sürüs Destek Ekrani) araç bilgisayarindan gelen bilgileri gösteriyor.

Ayrica yeni Dacia Duster sahip oldugu güvenlik özellikleriyle beklentilere cevap veriyor. Standart olarak sunulan hiz sinirlandirma ve yeni nesil ESC’nin yani sira yeni Duster'da birçok sürüs destek sistemi (ADAS) sunuluyor.
Kaynak: AA