Yemen'de Husilerin Lideri Ve 173 Milis Hakkinda Idam Cezasi

Yemen'in Marib kentindeki Askeri Mahkeme, Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ile 173 milis hakkinda idam cezasi verdi.

Yemen ordusuna bagli Basin Merkezinin internet sitesinde yer alan habere göre, Marib Askeri Mahkemesi'nde, Abdulmelik el-Husi ile 173 milisin "mesru hükümete darbe" suçlamasiyla giyaben yargilandigi davanin durusmasi görüldü.

Husi ile 173 milisin idam cezasina çarptirilmasi ve mal varliklarina el konulmasi yönünde karar alinan durusmada, ayni davada yargilanan iki kisinin delil yetersizliginden beraatina hükmedildi.

Mahkemenin aldigi kararin ayrica, Husi hareketin feshedilmesi, terör örgütü olarak siniflandirilmasi, faaliyetlerinin yasaklanmasi ve kapatilmasi, tüm malvarligina el konulmasi, tüm silah, mühimmat ve askeri teçhizatin Husilerden alinarak Savunma Bakanligina teslim edilmesini de içerdigi aktarildi.

Husilerden konuyla ilgili henüz açiklama yapilmadi.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA