Yanan Sahalarda Yeni Alevlere Önlem

Yüzde 80’i ormanlik alandan olusan ve yanginlarda 10 bin hektara yakin alanin yandigi Mentese ilçesinde yanan sahalarda yeni kivilcimlarin önlenmesi amaciyla Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs’ün de katilimi ile basta cam ve benzeri çöpler toplandi.

Yanan Sahalarda Yeni Alevlere Önlem
Mentese Belediyesi ve Mentese Kent Konseyi tarafindan Kozagaç Mahallesindeki yangin bölgesinde düzenlenen çevre temizligi etkinligine Belediye Baskani Bahattin Gümüs, belediye personeli ve Kent Konseyi üyeleri de katildi.

Yanan sahalarda yeni kivilcimlarin önüne geçilmesi ve yangin esnasinda vatandaslar ve personelin kullandigi pet sisiler, cam ve benzeri yangina sebebiyet verecek tüm çöpler toplandi. Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs, “Mugla genelinde çok aci yanginlar oldu. Bu yanginlar oldukça bizim de içimiz yandi, cigerlerimiz yandi. Kozagaç köyümüz de Aydin Bozdogan ilçesinden çikip, Kavaklidere’den Mentese ilçemizin Kozagaç noktasina kadar devam eden ve yaklasik 60 kilometre boyunca da mesafesi olan bu yangin ne yazik ki bu bölgede hepimizin içini yakti. Ama bizler ümitsiz degiliz. Hep beraber bu yangini telefi edecegiz. Önce hep beraber, köylüler ile gönüllüler ile beraber bu yangini söndürdük. Yanginda magdur olan vatandaslarimizin yaninda olduk, onlari ziyaret ettik. Simdi de yangin bölgesinde olusan çöpleri toplamak için bugün Kozagaç köylülerimiz ile, Mentese kent Konseyi ile Çevre Dernegi ve Mentese Belediye personeli ile beraber çöpleri topladik. Daha sonra diger yanindan etkilenen köylere de gidecegiz. Önce bu temizligi yapip, daha sonra da Kozagaç eski haline gelme noktasinda biz gönüllüler ve Menteseliler elimizden geleni yapacagiz” diye konustu.

Kozagaç Mahallesindeki yangin bölgesinde yapilan çevre temizliginde 50 büyük boy poset çöp toplandi.
Kaynak: İHA