Vakifbank'a 'Yilin En Iyi Finansal Kurum Ihraci' Ödülü

VakifBank Genel Müdür Yardimcisi Onay Özkan: “Ülkemiz mevduat bankalari tarafindan gerçeklestirilen ilk 'Sürdürülebilir Eurobond' ihracini basariyla tamamlayarak uluslararasi sermaye piyasalari ve finans sektörünün en prestijli ödüllerinden birisine layik görülmenin mutlulugunu yasiyoruz'.

VakifBank’in Sürdürülebilir Eurobond ihraci, finans sektörünün prestijli ve saygin ödüllerinden Bonds & Loans Türkiye’de “Yilin En Iyi Finansal Kurum Ihraci” ödülüne layik görüldü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, VakifBank’in mevduat bankalari tarafindan ihraç edilen ilk Sürdürülebilir Eurobond islemi, 2014 yilindan bu yana düzenlenen Bonds&Loans Türkiye'den ödül aldi.

Bu sene toplamda 13 kategori için 100’ün üzerinde islem basvurusu yapilan Bonds&Loans ödüllerinde VakifBank "Yilin En Iyi Finansal Kurum Ihraci (Financial Institution Deal of the Year)" ödülünü almaya hak kazandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen VakifBank Genel Müdür Yardimcisi Onay Özkan, yurt disi kaynaklarin Türkiye’ye kazandirilmasi konusunda öncü adimlar atarak fark yaratan VakifBank’in bu çalismalarinin uluslararasi ödüllere konu olmasindan gurur duyduklarini belirtti.

Türkiye'deki mevduat bankalari tarafindan gerçeklestirilen ilk Sürdürülebilir Eurobond ihracininin basariyla tamamlayarak uluslararasi sermaye piyasalari ve finans sektörünün en prestijli ödüllerinden birisine layik görülmenin mutlulugunu yasadiklarini aktaran Özkan, "Bu ödül, söz konusu islemin uluslararasi sermaye piyasalarinda ne kadar prestijli ve önemli bir islem oldugunu bir kez daha teyit etti.” ifadelerini kullandi.

- "Ihraçtan elde edilecek kaynaklari çevre dostu projelerin finansmaninda kullanacagiz"

Onay Özkan, bu islem ile Avrupa merkezli çevresel-sosyal yaklasim odakli fonlardan da Türkiye’ye yeni kaynak girisi saglandigini belirtti.

Böylelikle sadece sürdürülebilir Eurobond’lara yatirim yapan yatirimcilara da ulasmayi basardiklarini bildiren Özkan, sunlari kaydetti:

"Sürdürülebilir bankacilik anlayisinin bir parçasi ve ‘Sürdürülebilir Eurobond’ kavraminin bir geregi olarak bu yeni ihraçtan elde edilecek kaynaklari yenilenebilir enerji kredileri basta olmak üzere çevre dostu projelerin finansmaninda kullanacagiz. Bundan sonraki dönemlerde de sürdürülebilir finansman alanindaki uluslararasi gelismeleri yakindan takip ederek ürünlerimizi çesitlendirmeye ve Türk bankalari arasindaki öncü konumumuzu korumaya devam edecegiz."

Özkan, tüm faaliyetlerini, stratejik öncelikli konularinin basinda gördügü sürdürülebilir bankacilik anlayisi çerçevesinde yürüttüklerinin altini çizdi.

2019 ve 2020 yillari için hesaplanmis tüm sera gazi emisyonlarindan fazlasini dengeleyerek iki yil üst üste Türkiye’nin ilk "Karbon Negatif Bankasi" olduklarini hatirlatan Özkan, "Bilançomuzun hem aktifinde hem de pasifinde sürdürülebilir bankacilik ürün çesitliligini arttirarak nisan ayinda banka tarihimizin ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisini imza atmanin da mutlulugunu yasadik." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA