Ülkenin Dört Bir Yanindan Yanan Ahir Ve Kümeslerin Yerine Yenilerini Yapmak Için Geldiler

Büyük yangin felaketi sonrasinda yanan ahir, agil ve kümeslerin yerlerine yenilerini insa etmek amaciyla bir sosyal medya sayfasi üzerinden “Bir Kümes Bir Hayat” projesi baslatan yardimseverler, Manavgat’ta bulustu.

Ülkenin Dört Bir Yanindan Yanan Ahir Ve Kümeslerin Yerine Yenilerini Yapmak Için Geldiler
Türkiye’nin Istanbul, Izmir, İçel, Kocaeli gibi kentlerinden gelen ve aralarinda mimar, iç mimar, endüstriyel tasarimci, satis danismani, insan kaynaklari uzmani, etkinlik koordinatörü gibi degisik meslek gruplarindan kisilerin bulundugu gönüllüler, Manavgat Belediyesi ile de isbirligi yaparak Belenobasi Mahallesi Sigircilar Mevki’nde ahir, agil ve kümes gibi yapilari insa etmeye basladi.



“4 adet ahir yaptilar”

Genç Mimar Yasemin Aydan’in basini çektigi grup, Manavgat’in yangin geçirmis köylerinde insa çalismalarini sicak havaya ve zorlu sartlara ragmen yürütüyor. Belki de hayatlarinda hiç mala tutmamis, santiyede çalismamis, duvar örmemis olan gönüllüler, ev sahipleri ve Manavgat Belediyesi’nin de yardimiyla 4 adet ahiri 2 gün içerisinde yapti. Çati kisimlari Manavgat Belediyesi tarafindan insa edilen ahirlara önümüzdeki günlerde hayvanlarin yerlestirilecegi belirtildi. Gönüllü olarak çalismayi yürüten ekibe Türkiye’nin dört bir yanindan da insaat malzemesi saglanmasi amaciyla yardimlarin geldigi belirtildi.

“Çok anlamli bir çalisma”

Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen de gönüllü olarak çalisan ekibe ziyarette bulundu. Gönüllülere baklava da ikram eden Baskan Sükrü Sözen, “Büyük yangin felaketi sonrasinda sosyal medya üzerinden baslattiklari “Bir Kümes Bir Hayat” kampanyasiyla Türkiye’nin dört bir yanindan Manavgat’imiza gelen yardimseverlerimizle birlikte yanan ahir, agil ve kümesleri tekrar insa ederek hayvanlarimiza yeni yasam alanlari olusturuyoruz. Böylesine zor bir zamanda yanimizda olmalari çok anlamli. Onlarin sayesinde evleri, ahirlari yanan vatandaslarimiza umut oluyoruz” dedi.



“Yardimlarla devam edecegiz”

Gönüllü Mimar Yasemin Aydan, “Manavgat halkina bir yerden dokunmak istedik. Tekrar hayvancilik ve tarima halkin devam etmesi için bir yerlerden dokunmak istedik. Magazamin sosyal medya hesabindan kampanyayi baslattik. Basindan beri vakif dernek olmadigimiz için desteklerimizi ayni olarak aldik. Kimi mala aldi, kimi mama bagisladi. Desteklerle buraya geldik. 6 kadin ve 1 erkekle burada bulustuk. O kadar kisiyle ilk etapta 4 ahir yaptik. Herkes bu gibi dokunuslar yapsa köylümüze ve hayvanciligin gelisimine katki yapabiliriz. Ve bagisçilarimizdan da bims, çimento, kum, sac gibi malzemeler bagislamalarini rica ediyorum. Çatilarimizi belediye tamamladi. Gerçekten gönül birligiyle bir araya gelmis olan insanlarin yaptigi bir çalisma insallah devami gerçeklesir. 8 ahiri tamamlamayi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA