Türkiye'deki Yanginlarin Söndürülmesine Destek Olan KKTC'li Ekibe Tesekkür Belgesi Verildi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarim ve Dogal Kaynaklar Bakani Nazim Çavusoglu, Türkiye'de çikan orman yanginlarinin söndürülmesine destek için giden KKTC Orman Dairesi ekibi ile Girne'deki Karsiyaka bölgesinde çikan yangina müdahale eden kadinlara tesekkür belgesi takdim etti.

Çavusoglu, son dönemde Türkiye ve KKTC'deki orman yanginlarina müdahale eden ekibi bakanlikta kabul etti.

Burada yaptigi konusmada, her olumsuzlugun olumlu bir tarafi bulundugunu belirten Çavusoglu, bu düsünceyi hayata geçiren olaylarin kahramanlariyla olduklarini söyledi.

Çavusoglu, Karsiyaka’daki yangina müdahale eden 3 kadinin takdiri hak ettigine isaret ederek, bu kisilerin yanginin çiktigi gün içlerinden gelerek ülkenin degerlerine sahip çikmak için ellerinde kovalariyla yangini söndürmeye çalistiklarini anlatti.

"Bana göre yilin fotografini olusturan 3 kadinla birlikteyiz." diyen Çavusoglu, kadinlara tesekkür etti.

Çavusoglu, ana vatan Türkiye'de çikan yüzlerce yangina binlerce arazöz ve insanin, onlarca uçak ve helikopterin müdahale ettigini vurgulayarak, "Bizim burada tirnagimiz agrisa ana vatanimiz her seyi ile burada." dedi.

- "Ilk kez ana vatan Türkiye topraklarina destege gittik"

Türkiye'deki yanginlara müdahale için giden Orman Dairesine bagli ekibin gönüllü sekilde oraya gittigini belirten Çavusoglu, "Kibris Türk halki olarak belki de yüzyillardir ilk kez ana vatan Türkiye topraklarina destege gittik. Her zaman onlar bize destege gelirdi, bu kez biz onlara destek olmak için hazirlik yaptik." ifadesini kullandi.

Çavusoglu, orman yanginlari konusunda ilk defa bu sekilde tesekkür belgesi sunuldugunu kaydederek, "Siz bunu hak ettiniz." dedi.

Bir daha böyle yanginlarin yasanmamasi temennisinde bulunan Çavusoglu, "Gelecek nesillere daha güzel bir çevre ve cografya yaratma hedefimize mutlaka ulasacagiz." diye konustu.

Konusma sonrasinda tesekkür belgeleri takdim edildi.

Kaynak: AA