Türk Kizilaydan 'Huzur Hakki' Ödentisi Haberlerine Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Haberde iddia edildigi miktarda bir huzur hakki ödentisi söz konusu degildir' 'Haberin içerisinde okuyucuya hissettirilen 'gizlikapakli' isler imasi iyi niyetten uzak ve tamamen bir algi olusturmaya dönüktür'.

Türk Kizilay, bir gazetenin Genel Baskan Kerem Kinik ile bazi yöneticilere "huzur hakki" ödentisi yapildigi iddiasini yalanladi.

Türk Kizilaydan yapilan yazili açiklamada, söz konusu gazetenin paylastigi denetim raporunun, Kizilayin Sermaye Piyasasi Kurulunun (SPK) Kamuoyu Aydinlatma Platformu (KAP) ile paylastigi bilgiler oldugu ve ilgililerin erisimine açik oldugu belirtildi.

KAP üyesi sirketlerin yasanin emrettigi her türlü bilgi ve belgeyi yasanin öngördügü zamanda KAP'a bildirdigi ifade edildi. Açiklamada, "Bu yaniyla da haberin içerisinde okuyucuya hissettirilen 'gizli-kapakli' isler imasi iyi niyetten uzak ve tamamen bir algi olusturmaya dönüktür." ifadesine yer verildi.

- "Kizilayin sahip oldugu varliklarin sirketlere aktarildigi iddialari gerçek disidir"

Sadece bagislarla varlik gösteren insani yardim kuruluslarinin karsilastigi en büyük sorunlardan birisinin sürdürülebilir finansman sorunu olduguna dikkat çekilen açiklamada, su ifadeler kullanildi.

"Türk Kizilay bünyesinde çalisan yaklasik 11 bin profesyonelle olusturdugu Kan Hizmetleri, Afet ve Insani Yardim kapasitesinin sürdürülebilirligi açisindan kökleri tarihimizde çokça bulunan vakif akari gelenegini modernize ederek Kizilay yatirim modeliyle devam ettirmektedir. Türk Kizilayin faaliyet alanina destek amaçli kurulmus sirketleri barindiran Kizilay yatirim sirketlerinin tek sahibi Türkiye Kizilay Dernegidir. Bu nedenle haber içerisinde yer alan ve Kizilayin sahip oldugu varliklarin sirketlere aktarildigini düsündüren tüm ifadeler gerçek disidir. Yatirim Grubunun kullandigi fabrika, hastane ve benzeri tasinmazlarin tamami Türkiye Kizilay Dernegine aittir ve sirketler bu tasinmazlar için kira ödemektedir."

Türk Kizilay Yatirimin kuruldugu 2018'den bugüne kadar Türkiye Kizilay Dernegine 150 milyon lira gelir ve 15 milyon lira kira aktardigi, yine ayni tarihlerde Kizilaya daha fazla gelir kazandirmak için yarattigi öz kaynaklariyla 200 milyon lira tutarinda yatirim yaptigi açiklandi.

Ayrica Erzincan ve Afyonkarahisar'da yeni maden suyu hatlari, Malatya'da büyük yerlesim sistemleri fabrikasi gibi yatirimlarin bulundugu bildirildi.

- "Haberde iddia edildigi miktarda bir huzur hakki ödentisi söz konusu degildir"

Türk Kizilay Yatirimin ilgili gelir getirici sirketleri isletmeye basladiktan sonra satislarini ciro bazinda 4 kat, karlilik bazinda ise 9 kat artirdigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Tamamen sektör profesyonellerinin idaresinde olan, yine sektörlerinin ileri gelenlerinin bagimsiz yönetim kurulu üyesi olarak bünyelerinde görev aldigi Kizilay Gelir Getirici Sirketlerinde bugün itibariyla 1513 kisi çalismaktadir. Haberde iddia edildigi miktarda bir huzur hakki ödentisi söz konusu degildir. Kizilay Genel Baskani Kerem Kinik'a mevzuat geregi Yönetim Kurulu baskanliklarini da yapmasi nedeniyle tahakkuk eden ödentinin nasil kullanildigi daha önceki açiklamamizda yer almaktadir. Türk Kizilaya yönelik haksiz ve ölçüsüz elestirilerin ne ülkemizdeki ne de dünyanin dört bir yaninda Kizilayi bekleyen ihtiyaç sahiplerine hiçbir faydasi yoktur. Kizilay 153 yildir merhametli milletimizin iyilik bayragini dalgalandirmaktadir ve dalgalandirmaya devam edecektir."
Kaynak: AA