Toroslar Belediyesi, Genç Dostu Sehirler Fikir Ve Proje Yarismasinda Ödül Aldi

Toroslar Belediyesi, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasinda ödül aldi. Toroslar Belediyesinin ‘Tekno Toroslar Projesi’ ödüle layik görüldü. Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Ankara’da düzenlenen törende ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi

Toroslar Belediyesi, Genç Dostu Sehirler Fikir Ve Proje Yarismasinda Ödül Aldi
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birliginin ev sahipliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Ankara ATO Kongre ve Sergi Merkezinde yapildi. Etkinlikte, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasina katilarak dereceye giren belediyelere ödülleri verildi.

Toroslar Belediyesi de gençlere yönelik çalismalari basta olmak üzere ’Tekno Toroslar Projesi’ ile ödüle layik görüldü.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

"Yeni ufuklar için gençlerimize kapimiz daima açik"

Tekno Toroslar Projesinin yarismada ödüle layik görülmesinin mutlulugunu yasadiklarini belirten Baskan Yilmaz, gençlerin desteklenmesi için her türlü çabayi gösterdiklerini söyledi.

Yilmaz, "Bu projeyle gelecege yön verecek fikirlerin Toroslar’da atilmasini hedefliyoruz. Bu gurur hepimizin, bu gurur Toroslar’in. Projemizi degerlendirip ödüle layik gören basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanligimiza ve Türkiye Belediyeler Birligine tesekkür ediyorum" dedi.

Projeyle ilgili bilgi veren Yilmaz, "Çevik Belediyecilik anlayisla, hizla degisen dünyanin teknolojik gelismelerini yakindan takip ediyor, gelecegi simdi yasamak için yenilikçi adimlar atiyoruz. Gençlerimizin, bilgi çaginin bütün gelismisliklerini kullanabilen, arastiran, Türk Milletinin var olan degerlerini özümsemis bir nesil olarak yetismeleri en büyük arzumuz. Özellikle teknolojiyi takip etmelerini ve bilime yönelmelerini de çok önemsiyoruz. ’Tekno Toroslar’ projemizle gençlerimizin sosyo-ekonomik sebeplerden dolayi yasadigi egitim esitsizligi sorununa çözüm olacak bir merkez insa edecegiz. Yeni teknolojilerin yer alacagi Tekno Toroslar’da teknolojik fikirleriyle bilim üretmek isteyen; fakat maddi imkansizliklardan dolayi yeterli donanima sahip olmayan gençlerimiz için her türlü imkani saglayacagiz. Ülkemizin en iyi teknolojik alt yapilarini sunan üniversitelerin denginde hazirlayacagimiz merkez, Toroslar’da yasayan gençlerimize basarili bir gelecek olacak. Gençlerimizin yazilimlar gelistirmesi ve robotik kodlamalar yapabilmeleri için gerekli tüm olanaklar bu merkezde sunulacak. Ülkemizin gelecegine yön verecek olan gençlerimizin egitim, kültür, sanat, spor, bilim ve teknolojik yönden gelismelerine katki sunacak her türlü çalismayi hayata geçirmeye devam edecegiz" diye konustu.

Baskan Yilmaz, projenin hazirlanmasinda emegi geçen tüm çalisma arkadaslarina da tesekkür etti.
Kaynak: İHA