Toplu Tasima Araçlarinda Test Zorunlulugu

Aydin Il Hifzissihha Kurulu tarafindan alinan yeni kararlarin ardindan 6 Eylül itibariyle asi olmayan vatandaslar, PCR testi yaptirmadan sehirlerarasi toplu tasima araçlarina binemeyecek.

Toplu Tasima Araçlarinda Test Zorunlulugu


Covid-19 ile mücadelenin en önemli silahlarindan olan asi ile ilgili çalismalar araliksiz devam ederken, Aydinli vatandaslarin asiya erisebilirligi ve bilgilendirilmesi konusunda da çesitli projeler hayata geçiriliyor. Toplum sagliginin korunmasi adina Aydin Valiligi koordinesinde denetimler hiz kesmezken, Il Hifzissihha Kurulu tarafindan da asi olmayan vatandaslara yönelik yeni kararlar açiklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kurul tarafindan alinan bir yeni karar da sehirlerarasi toplu tasima araçlari ile ilgili oldu. Salgin ile mücadele ve toplum sagliginin korunmasi adina alinan karara göre, 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle asi olmayan vatandaslar için toplu tasima araçlarinda PCR testi zorunlulugu getirilecek.

Konu ile ilgili Aydin Valiliginden yapilan açiklamada; “Asisiz veya hastaligi geçirmemis kisilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diger toplu ulasim araçlariyla gerçeklestirecekleri sehirlerarasi seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunmalidir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarinca araca kabul asamasinda HES kodu üzerinden kisilerin asili, geçirilmis hastalik veya azami 48 saat önce yapilmis negatif PCR testi sorgulamasi yapilacaktir. Kisi hastaligi geçirmemis veya asili degil veya negatif PCR testi yok ise bu kisilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA