Selde Iki Çocuk Annesi Kizini Yitiren Aysel Durmus Yasadiklarini Anlatti Açiklamasi

'(Damadi) Mustafa'ya, 'Tüpü çikar yangin çikmasin' demis. Mustafa dükkana girmis. Bir daha onlari görmemis. Mustafa'yi sel duvara vurmus. Demire tutunmus, biri çatiya çekmis. O öyle kurtulmus'

BILAL KAHYAOGLU/MUHAMMED KAYGIN - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yasanan sel felaketinde kaybolan ve cesedi bir hafta sonra Sinop'un Türkeli ilçesinde bulunan 44 yasindaki Arife Er'in annesi Aysel Durmus, yasadiklarini anlatti.

Siddetli yagisin ardindan 11 Agustos'ta Ezine Çayi'nin tasmasi sonucu ilçede can kayiplarinin yari sira is yerleri ve çok sayida ev su ve balçik altinda kaldi, bazi binalar da yikildi.

Ilçede esiyle lokanta isletmeciligi yapan ve sel felaketinde kaybolan 13 ve 17 yaslarinda iki kiz çocugu annesi Arife Er'in cesedi, bir hafta sonra Sinop'un Türkeli ilçesinde bulundu.

Arife Er'in annesi 74 yasindaki Aysel Durmus, AA muhabirine, ilçenin Bayramgazi Mahallesi'nde ikamet ettiklerini söyledi.

Sel sesini duydugunu belirten Durmus, "Balkondan baktik, köprüyü aniden yikti. Alt tarafimizdaki evin yarisina kadar su doldu. 'Kizim ve damadim gitti, dükkandan kimse kurtulamamistir sele kapilmislardir, bogulmuslardir' dedim. Bizi köyden helikopterle aldilar, ben kizimin kayboldugunu o zaman duydum." dedi.

Durmus, "Sel gelirken rögar kapaklarini temizlemeye çalismislar. Kapinin önünde çiçekler vardi, çiçekleri almaya çalismislar. Mustafa'ya, 'Tüpü çikar yangin çikmasin' demis. Mustafa dükkana girmis. Bir daha onlari görmemis. Mustafa'yi sel duvara vurmus. Demire tutunmus, biri çatiya çekmis. O öyle kurtulmus." ifadelerini kullandi.

Arife Er'in kayinvalidesi Kezban Er ise sel felaketinin yasandigi gün herkesi telefonla aramaya çalistigini ancak kimseye ulasamadigini anlatti.

Daha sonra torununa ulastigini dile getiren Er, "Kizim nerdesin?' dedim, 'Ben çatidayim, annem ve babamdan haber yok.' dedi. Oglum ve gelinimden bir gün boyunca hiç haber alamadim. Sabah saat 6.30'da, 'Mustafa çatida bulunmus, gelin yok.' dediler. Bir anda ne oldu, biz de bilmiyoruz. Hiç kendimizde degiliz. Yasadigim kadar torunlarima bakacagim." diye konustu.

Kaynak: AA