Rize'de Sel Ve Heyelanlarin Ardindan Hasar Gören Ve Risk Tasiyan Binalarin Yikimina Baslandi

Rize'de geçen ay yasanan ve 6 kisinin öldügü, 2 kisinin de kayboldugu sel ve heyelanlar nedeniyle hasar gören ve risk tasiyan binalarin yikimina baslandi.

Rize'de 14 ve 22 Temmuz tarihlerinde merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri basta olmak üzere il genelinde siddetli yagisa bagli olusan sel ve heyelanlarin ardindan hasar gören binalar ile heyelan riski altindaki yapilarin yikilmasi için baslatilan çalismalar sürdürülüyor.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginca bölgede gerçeklestirilen incelemelerin ardindan acil yikim karari alinan 17 binanin yikimina baslandi.

Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügünce yürütülen çalisma kapsaminda, merkeze bagli Muradiye beldesi ile Güzelyurt köyündeki riskli yapilarin yikimi gerçeklestiriliyor. Yikim çalismalari, bazi yerlerde is makineleriyle, cografi sartlarin uygun olmadigi yerlerdeki yapilarda da isçiler tarafindan el yordamiyla yürütülüyor.

Güzelyurt köyünde 3 katli evleri yikilan Saadet Furtuna, gazetecilere, evlerinin, 3 yil önce meydana gelen heyelanda zarar gördügünü, geçen ay yasanan sel ve heyelanda da hasar oldugunu belirterek, daha önce bosalttiklari evlerinin yikiminin gerçeklestirildigini söyledi.

Rize'deki sel ve heyelanlarin ardindan Çevre ve Sehircilik Bakanliginca 1217 bina ve 3 bin 98 bagimsiz bölümde inceleme yapilmis, 47 agir yikik bina, 99 agir yikik bagimsiz bölüm tespit edilmisti.

Kaynak: AA