Rize'de Acil Yikim Karari Alinan 17 Binanin Yikimina Baslandi

Rize’de geçtigimiz ay 6 kisinin hayatini kaybetmesine, 2 kisinin ise kaybolmasina neden olan sel ve afetlerde etkilenen binalarin yikimina baslandi.

Rize'de Acil Yikim Karari Alinan 17 Binanin Yikimina Baslandi
Rize’yi 14 ve 22 Temmuz tarihlerinde etkisi altina alan siddetli yagislar nedeniyle metrekareye 220 kilogram yagisin düsmesi sonucu sel ve heyelanlar meydana gelmisti. Merkeze bagli köyler, Muradiye Beldesi, Güneysu ilçesi ve Çayeli ilçesine bagli Büyükköy Beldesi’nde meydana gelen sel ve heyelanlar sonrasinda Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nca bin 217 bina ve 3 bin 98 bagimsiz bölümde inceleme yapilmis, 47 agir yikik bina, 99 agir yikik bagimsiz bölüm tespit edilerek tahliye karari verilmisti.

Sel ve heyelanlarda etkilenen evler arasinda bulunan ve ilk etapta acil yikilmasi planlanan 17 binanin yikimina Rize merkeze bagli Güzelyurt köyünde de 3 katli Ali Furtuna’nin evi ile baslandi. Araç ulasim saglanamayan diger evlerde ise isçiler tarafindan el yordamiyla yikim gerçeklestiriliyor.

3 yildir evi bosalttiklarini ve bölgede heyelan tehlikesi oldugu için evde kalmadiklarini dile getiren Saadet Furtuna, “2-3 yil önce sabah saatlerinde yasanan sel ve heyelanda evimiz zarar görmüstü. Evde hasar olusmustu. Sonra biz evi bosalttik ama 3 yildir böyle bekliyordu. Afet bölgesi dediler. Özel Idare gelip yolu kapatti. Heyelan tehlikesi var. Menfez yapildi. Geçen ki selde biz burada hiç uyumadik. Burasi yine kapandi. Devletimiz gerekeni yapsin. Burasi heyelanli bölge, toprak gelmeye devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA