Özel Yapim Motosikletiyle Su Üzerinde Istanbul Bogazi'ni Geçti

Dünyaca ünlü motokros yarisçisi Robbie Maddison, kendi tasarladigi motosikletiyle yaklasik 1,5 dakikada Avrupa'dan Asya kitasina ulasti Robbie Maddison:'Istanbul Bogazi'nin derin akinti ve sularinda motosikletimi ilk kez kitalararasi sürdügüm için çok heyecanliyim. Büyük ve dikkat çekici bir hikayenin altina ismimizi yazdirdik'

Dünyaca ünlü motokros yarisçisi Robbie Maddison, kendi tasarladigi motosikletiyle Istanbul Bogazi'ni su üzerinde geçerek bir ilke imza atti.

Ayni zamanda dublör sanatçiligi da yapan Avustralyali yarisçi için Ortaköy ve Beylerbeyi'nde özel platformlar hazirlandi, Istanbul Bogazi bir süreligine deniz trafigine kapatildi. Ortaköy'den motosikletiyle deniz yüzeyine inen Maddison, 70 km hizla yaklasik 1,5 dakikada Beylerbeyi'ne ulasti ve su üzerinde Avrupa'dan Asya kitasina geçerek denemesini basariyla tamamladi.

Beylerbeyi'nde bir süre dinlenen Robbie Maddison, motosikletiyle ayni sürede Ortaköy'e döndü. 40 yasindaki Avustralyali motokros yarisçisi, büyük bir sevinç yasadi.

Basin mensuplarina açiklamada bulunan Maddison, Istanbul Bogazi'ni ilk gördügü an motosikletiyle geçmeyi hayal ettigini ve bunu gerçege dönüstürdügü için mutlu oldugunu dile getirdi.

Bu performansini sergileyebilmek için bir yil çalistigini belirten Robbie Maddison, "Istanbul Bogazi'nin derin akinti ve sularinda motosikletimi ilk kez kitalararasi sürdügüm için çok heyecanliyim. Istanbul Bogazi, dünyanin en yogun trafigine sahip kanallardan biri. Istanbul Bogazi sularindan bugüne kadar her türlü deniz araci geçmisti, ancak bir motosiklet geçmemisti. Bugün burada sinirlara meydan okuduk. Aylarca hazirlandik ve korkusuzca nasil yapabilecegimizi arastirdik. Büyük ve dikkat çekici bir hikayenin altina ismimizi yazdirdik. Tam bir dakika gibi bir sürede, martilar esliginde ve bogazin sularinin üzerinde Avrupa'dan Asya'ya geçtim. Zaman zaman akintinin 13 mile çiktigi bogazdaki bu performansimin verdigi keyfi hiçbir zaman unutmayacagim." ifadelerini kullandi.

???????
Kaynak: AA