Otistik Küçük Mira, Aldigi Egitime Konusmaya Basladi

Otizm hastasi 5 yasindaki Mira, Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi'nda aldigi egitimle konusmaya basladi.



Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Bagcilar’da yasayan Sibel Demirkiran’in otizmli çocuguyla mücadelesi 5 yil önce basladi. 2 yasina kadar hiç konusmayan, yasitlarina uygun hareket etmeyen ve kalabaliktan kaçan Mira’nin durumundan endiselenen anne, kizini çocuk-ergen psikiyatrisine götürdü. Yapilan tetkikler sonucunda Mira’nin yüzde 40 oranla atipik otizm hastasi oldugu ortaya çikti.

Anne Sibel Demirkiran, basariya ulasan zorlu süreci su cümlelerle anlatti:

"Çocuguma sözel ve sözel olmayan iletisim bozuklugu tanisi konuldu. Zaman geçirmeden egitimlere basladik. Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi bu konuda bizim hayatimizin dönüm noktasi oldu, hocalarimiz bize yol haritasi çizdi ve Mira'yla yakindan ilgilendi. Samimi ve özverili sürecin sonunda Mira, mucize bir çocuk oldu, iyilesti ve raporu da düstü. O da artik yasitlari gibi davraniyor, konusuyor, topluma karisiyor. Evimiz eskiden sessiz bir yerdi, simdi bayram yeri. Agzindan kelime çikmayan, topluma karismayan Mira'yi simdi susturamiyoruz. Bize bu imkanlari sunan Bagcilar Belediye Baskanimiz Lokman Çagirici'ya çok tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA