Nostalji Vapuru 65 Yas Üzeri Yolcular Için Seferde

Izmir Körfezinin 70 yillik emektari Bergama Vapuru, bu kez 65 yas üstü Izmirliler için sefere çikarken, pandemi kisitlamalari nedeniyle uzun süre sosyal yasamdan uzak kalan bu yas grubundakiler eglenceli körfez turuyla keyifli vakit geçirdi.

Nostalji Vapuru 65 Yas Üzeri Yolcular Için Seferde
Izmir Büyüksehir Belediyesi, tarihi Bergama Vapuru ile nostalji seferlerine pandemi kisitlamasindan en çok etkilenen 65 yas ve üzeri Izmirlilerle basladi.

Nostalji Vapuruyla, müzik dinletileri esliginde düzenlenen turlara katilanlar, üç saat boyunca keyifli bir Körfez turu yapti. Tur süresince yolculara Izmir Büyüksehir Belediyesi istiraki Grand Plaza tarafindan ücretsiz çay ve su ikram edildi.

Üçkuyular Iskelesi’nden saat 10.00’da hareket eden Bergama Vapuru’nun özel seferi yine Üçkuyular’da son buldu. Körfezin essiz manzarasinin tadini çikaran 65 yas ve üzerindeki Izmirliler müzik ve dans esliginde yolculuk yaparken, bu güzel anlari ölümsüzlestirerek hatira fotografi çekildi.

Bir sonraki sefer 31 Agustos’ta

Körfez manzarasiyla keyifli bir yolculuk deneyimi yasamak isteyen 65 yas ve üzeri vatandaslar, rezervasyon yaptirarak turlara katilabiliyor. IZDENIZ A.S. yolcularin talepleri dogrultusunda, eylül ayi boyunca da sefer günlerinin artirilabilecegini bildirdi. 175 kisi kapasiteyle sinirlandirilan yolculugun biletleri ise sembolik olarak belirlenen kisi basi 1 TL ücretle satisa sunuluyor. Rezervasyon yaptirmak isteyenlerin, [email protected] adresinden veya 0552 035 88 22- 0232 320 00 35 numaralarindan bilgi alabiliyor.

Körfezin emektari moral kaynagi oldu

Pandemi süresinde aylar boyunca evlerine kapanmak zorunda kalan Izmirlilerden Meryem Can, “Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’e bize böyle bir hizmet sundugu için çok tesekkür ediyoruz. Iki yildan beri disari çikmiyorduk. Bu ilk vapur seferim oldu. Körfez gezisi bizlere çok iyi geldi” dedi.

Çok mutlu oldugunu dile getiren Nuray Ak ise söyle dedi:

“Hastaliklardan dolayi disariya çikamiyorduk. Bu gezi bize büyük bir moral kaynagi oldu. Körfez gezilerinin devami gelirse biz de haftada bir gün buraya geliriz. Ben bastonumla bile geldim buraya. Bizler desarj olmus oluruz.”

Eski TRT Türk Sanat Müzigi solisti Güzide Sümer de, seslendirdigi sarkilarla güne renk katti.

Bergama Vapuru Körfez’in simgesi

Bergama Vapuru; 1951’de Almanya Bremen’de motorlu yolcu gemisi olarak yapildi. Uzunlugu 44,4 metre, genisligi 8,08 metre, su kesimi 1,9 metre. Her biri 385 beygir gücünde 2 adet dizel motoru var. Çift pervaneli ve 11 mil hiz yapiyor. Bergama Vapuru, hurdaya çikmayi beklerken merhum Ahmet Piristina’nin talimatiyla restore edildi. Bergama Vapuru, Izmir Körfezi’nde Deniz Isletmeleri’ne bagli olarak uzun süre hizmet vermelerinin ardindan devreden çikarildi.
Kaynak: İHA