Mersin'de 3 Saglik Çalisani Darbedilen Hastaneden Açiklama Açiklamasi

'Arkadaslarimiz fedakarca hizmet vermelerine ragmen hasta yakinlari tarafindan darbedilmis olup tehdit edilmeye devam edilmektedir'.

İçel'in Mezitli ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yasamini yitiren hastanin yakinlarinin 3 saglik çalisanini darbetmesi özel hastane yönetimince kinandi.

Özel hastanenin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, Kovid-19 salgininda saglik çalisanlarinin fedakarca görev yaptiklari hatirlatildi.

Açiklamada, "Saglik çalisani arkadaslarimiz uzun süredir hasta yakinlari tarafindan tehdit edilmesine ragmen bir can kurtarma umuduyla ve meslek askiyla gece gündüz tedavilerine hassasiyetle devam etmislerdir. Lakin çalisan arkadaslarimiz fedakarca hizmet vermelerine ragmen hasta yakinlari tarafindan darbedilmis olup tehdit edilmeye devam edilmektedir. Görevini yapmaya çalisan meslektasimiza ve saglik çalisanlarimiza karsi yapilan yakisiksiz, hak edilmeyen ve de hiçbir insana yakismayacak hakareti, tehdit ve darp hareketini kiniyoruz." denildi.

Mezitli ilçesi Atatürk Mahallesi'ndeki özel bir hastanede 24 gündür yogun bakimda tedavi gördügü ögrenilen Kovid-19 hastasi H.Ç. (34) dün yasamini yitirmisti. Bunun üzerine hastaneye giden bazi aile bireyleri, yakinlarinin hayatini kaybetmesinden sorumlu tuttuklari bir doktor ve 2 hemsireyi darbetmisti.

Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen çok sayida polis ekibi, hastane ve çevresinde genis güvenlik önlemi almis, vücutlarinin çesitli yerlerinden hafif yaralanan 3 saglik çalisani ayakta tedavi edilmisti.

Polis, saldirganlari yakalamak için çalisma baslatmis, saglik çalisanlarinin darbedilmesi hastanenin güvenlik kamerasina yansimisti.
Kaynak: AA