Mardin Büyüksehir Belediyesi, Ahlat Otagi'nda Çadir Ve Stant Açti

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otagi’nin kuruldugu alanda çadir ve stant açarak kentin tarihi ve kültürel degerlerini tanitiyor.

Mardin Büyüksehir Belediyesi, Ahlat Otagi'nda Çadir Ve Stant Açti
Mardin Büyüksehir Belediyesi, Cumhurbaskanligi himayelerinde Bitlis’in Ahlat ilçesinde gerçeklestirilen Malazgirt Zaferi’nin 950. yili etkinlikleri kapsaminda, 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otaginin kuruldugu 450 bin metrekare alanda, çadir ve stant açarak Mardin’in ulusal ve uluslararasi alanda taninirligina katki sagliyor.

Mardin Büyüksehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal Isler Daire Baskanligi, kentin yöresel ürünlerinden sabun, badem sekeri, peksimet ve telkari ile yöresel kiyafetlerin oldugu stant ve çadir açti. Stant ve çadira gelen misafirler, sikke para basim aletleri ile tarihi Artuklu sikkesi basimi yapiyor daha sonra büyüksehir belediyesi müzik grubu da çadir içerisinde gelen misafirlere yöresel müzikler seslendirerek güzel vakit geçirmelerini sagliyor.

Misafirlerin yogun ilgi gösterdigi stant ve çadira Bitlis Valisi Oktay Çagatay, stant açan belediyelerin baskanlari, büyükelçiler, ögrenciler ve vatandaslar yogun ilgi gösterdi.
Kaynak: İHA