Kirklareli'nde 'Endüstriyel Kariyer Ve Isbasi Egitim Programi' Düzenlendi

Kirklareli Üniversitesi (KLÜ) ve Çalisma ve Is Kurumu Müdürlügü tarafindan düzenlenen "Endüstriyel Kariyer ve Isbasi Egitim Programi" gerçeklestirildi.

Rektörlük Kültür Merkezinde gerçeklestirilen programda KLÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Kirklareli Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Aytaç Babaliogullu, Danone Sütlü Ürünler Fabrika Operasyonlari Müdürü Fatih Basaran konusmaci olarak katildi.

Demir, üniversitelerinin Yüksekögretim Kurulu'nun (YÖK) "Bölgesel Kalkinma Odakli Misyon Farklilasmasi ve Ihtisaslasma Projesi" kapsaminda gida alaninda ihtisaslasacak yüksekögretim kurumu olarak belirlendigini söyledi.

Üniversitelerinin her geçen gün geliserek büyüdügüne dikkat çeken Demir, "Gida alaninda faaliyet gösteren firmalarla isbirligi gelistirerek hem bölgesel hem de ulusal anlamda kalkinmaya destek sunmayi amaçlayan bir vizyon ve potansiyele sahibiz." dedi.

ISKUR Müdürü Aytaç Babaliogullu ise il genelinde çesitli desteklerle ve programlarla istihdami gelistirmeye yönelik çalismalarda bulunduklarini belirtti.

Basaran da üniversite, ISKUR ve sanayinin birlikte hareket ettigini, bu sebeple nadir ve önemsenmesi gereken bir etkinligi gerçeklestirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA