Kayseri Hayvanat Bahçesi'ndeki Flamingolar Özel Ilgiyle Agirlaniyor

Hayvanat Bahçesi Müdürü Burhanettin Bacak: 'Sabah veteriner hekimimiz, saglik teknikerimizle birlikte kontrollerini, bakicilarimiz saha temizliklerini ve yemlemelerini yapiyor. Hayvanlarin gün içerisindeki hareketleri de takip edilip, saglik problemi olanlarin tedavi süreçleri baslatiliyor'

MÜZAHIM ZAHID TÜZÜN - Anadolu Harikalar Diyari içindeki hayvanat bahçesinde, 8'i Ankara Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nden 2013'te nakledilen 9 flamingoya, özenle bakiliyor.

Türkiye'de "alli turna" adiyla bilinen göçmen kuslardan flamingolar, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde kendileri için olusturulan özel bölümde misafir ediliyor.

Sicak iklim kus türü olan flamingolarin rahat ettirilmesi için yapilan yazlik ve kislik bölümlerde, hava sartlarinin gerektirdigi önlemler aliniyor. Yaz aylarinda özel havuzlarinda serinleyen alli turnalar, kisin da soguktan özel isitici sistemlerle korunuyor. Flamingolar, özel yemlerin yani sira çesitli meyveler ve ek gidalarla besleniyor.

Aslan, ayi, yilan, maymun ve timsah gibi bir çok canliyi bünyesinde barindiran hayvanat bahçesinde, kivrak gagalari, ince bacaklari ve özellikle de tüylerindeki kirmizi tonlariyla flamingolar ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Burhanettin Bacak, AA muhabirine, flamingolarin her zaman görülebilecek hayvanlar olmadigini, biri tedavi amaçli gelen 9 flamingo için uygun yasam sartlarini olusturduklarini söyledi.

Hayvanat bahçesinin hayvanlarin konforu düsünülerek insa edildigini anlatan Bacak, flamingolar için havuz ve çim alanlarin bulundugunu vurguladi.

Bacak, "Hayvanlarimizi kisin kapali alanimiza aliyoruz, yazin çikariyoruz. Sabah veteriner hekimimiz, saglik teknikerimizle birlikte kontrollerini, bakicilarimiz saha temizliklerini ve yemlemelerini yapiyor. Hayvanlarin gün içerisindeki hareketleri de takip edilip, saglik problemi olanlarin tedavi süreçleri baslatiliyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA