Kayseri Büyüksehir Belediyesi Ankara'dan Ödülle Döndü

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Ankara'da düzenlenen Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi'nda "Gelecegin Mucitleri" isimli proje ile ödüle layik görüldü.

Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçeklestirilen ödül töreninde, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in elinden aldi.

Törenin ardindan Büyükkiliç, Cumhurbaskani Erdogan'a Kayseri Büyüksehir Belediyesi standini tanitti.

Cumhurbaskani Erdogan, Büyükkiliç'a tebriklerini ve Kayserililere selamlarini iletti.

Stantta misafirlere, kentteki faaliyetler tanitildi, meshur Kayseri pastirmasi ve yöreye has lezzet nevzine tatlisi ikram edildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Büyükkiliç, gençlerin akilli sehircilik projeleri gerçeklestirmesinin saglanacagi "Gelecegin Mucitleri" projesinin ödül almasindan dolayi memnuniyet ve gurur duydugunu, gençler için çalismaya devam edeceklerini belirterek, Cumhurbaskani Erdogan'a tesekkürlerini ve saygilarini iletti.

Büyükkiliç, "Ülkemizin gelecegini emanet edecegimiz gençlerimizin her anlamda yetismis bireyler olmalari için de önemli çalismalar yapiyoruz." ifadesini kullandi.

Gelecegin Mucitleri isimli proje kapsaminda sehrin bir bölgesinde plato olusturulacak. Gençlerin bu platoda yer almasi ve akilli sehir projeleri gelistirmeleri saglanacak. Gelistirilecek projeler için düzenli olarak yarisma düzenlenecek ve dereceye giren projeler ödüllendirilecek. Projelerin hayata geçirilmesi için gençler desteklenecek.

Kaynak: AA