Kayip Turisti Arama Çalismalari Sürüyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde doga yürüyüsüne çiktiktan sonra bir daha haber alinamayan Ukraynali turisti arama çalismalari sürüyor.

Kayip Turisti Arama Çalismalari Sürüyor
Arkadaslariyla birlikte gezi amaçli geldigi Adilcevaz ilçesi sinirlari içerisinde bulunan 4 bin 58 rakimli Süphan Dagi eteklerinde dün aksam saatlerinde doga yürüyüsüne çikan Ukrayna uyruklu 32 yasindaki erkek turist kayboldu. Ihbar üzerine AFAD, jandarma ve AFAD gönüllülerince gece geç saatlere kadar arama çalismalari yapildi. Havanin kararmasi nedeniyle gece ara verilen arama çalismalari sabah saatlerinde yeniden baslatildi. Sabah saatlerinden bu yana bölgede helikopter destekli olarak yürütülen çalismalara ragmen Ukrayna uyruklu turistin henüz izine rastlanmadi. Kayip turistin bulunmasi için bölgedeki arama faaliyetlerini genisleten ekipler dört bir koldan kayip turisti ariyor. Arama kurtarma faaliyetlerine destek amaciyla 6 kisilik bir grupla arama faaliyetlerine dahil olduklarini belirten Bitlis IHH Arama Kurtarma Birimi Baskani Abidin Araboga, yapilan arama tarama faaliyeti kapsaminda suana kadar henüz bir ize rastlanmadigini söyledi.



AFAD koordinasyonunda jandarma ekipleriyle birlikte bölgedeki arama çalismalarini sürdürdüklerini kaydeden Araboga, arama çalismalarinin kayip turisti bulana kadar devam edecegini kaydetti.

Kaynak: İHA