Kartalda Katledilen Anne Ve Kizin Yakinlari Konustu

Kartal’da, yasadiklari evde ölü bulunan anne ve kizin cenazeleri yapilan otopsi islemlerinin ardindan Adli Tip Kurumu’ndan alindi. Cenazeleri alan Azime Özcan’in kardesi Nihat Kuz, “Olay iki sefer edinilen yüklü miktardaki borçlardan çikti, iki evliligi de zaten borçlar yüzünden bitti” dedi.

Kartalda Katledilen Anne Ve Kizin Yakinlari Konustu
Kartal Atalar Mahallesi’nde Azime Özcan ve kizi Yasemin Özcan’in evde ölü bulunmustu. Yapilan incelemelerde Ahmet Özcan’in annesini ve ablasini öldürdügü belirlenmisti. Gözaltina alinan Ahmet Özcan’in sorgu islemleri sürerken talihsiz anne ve kizinin Adli Tip Kurumundaki otopsi islemleri tamamlandi.

Adli Tip Kurumu önünde cenazeleri teslim almaya gelen Azime Özcan’in kardesi Nihat Kuz, “Olay dün aksam 19.30 siralarinda yegenimin telefonla aramasiyla basladi.

‘Annemden haber alamiyorum, kiz kardesimden haber alamiyorum. Telefonlara cevap vermiyor, ondan sonra çilingir getirdim, kapiyi açtirdim. Annem ve kiz kardesim yerde yatiyorlar’ gibi bir olay söyledi.

Tabi ben derhal olay yerine gittim, olay yerinde ablam ve yegenimin cansiz bedenlerini gördüm. Ama cesetler sismisti. Gördügüm kadariyla bir gün önce cinayeti islemis. Daha sonra dedim ki, bunlari en son ne zaman gördün, dedi ki dayi, sabah gördüm. Dedim ki, bu sabah ki bir olay degil, cesetler sismis dedim. Daha sonra polisleri çagirdim ve polise, olayin tüm sorumlusu, katili bu dedim. Bunu sakin birakmayin. Sonra polis arkadaslar gelip inceleme yapti. Olayi inkar etti ama sonra götürmüs, olayi kabul etmis” diye konustu.

Zanlinin iki sefer yüklü miktarda borç edindigini olayin bu borçlardan dolayi çiktigini anlatan acili dayi Kuz, “Bu daha önce bir evlilik yapmis, ayrilmisti. Ikinci evliligini yapmisti, o da sorunluydu, bosanma asamasindaydi. Bu bosanmalar borçlar nedeniyleydi. Ablam borçlarini kapatacagim diye evini satti. Ikinci sefer yanina aldi, yaninda yasarken ikinci bir borç daha yapmis. Meblag bilemiyorum, baya bir yüklü. Olay bundan çikmis, bu evi de satacaksin diye. Ablam da sattirmam her seyimi verdim, daha ne vereyim diye. sonra tartisma çikti, ablami ilk katletmis, sonra ablasini biçaklamis. Olayi bir gün öncesinden yapiyor” seklinde konustu.



“Cinayet aletini kardesinin eline verip intihar süsü vermis”

Olayi ablasinin üzerine yikma süsü verdigini anlatan Kuz, “Daha sonra biçagi kardesinin eline veriyor cinayet aletini. Ablam annemi öldürdü, sonra kendini intihar etti süsü vermeyi düsünmüs. Ama kamera kayitlarinda isten erken çiktigi ve eve geldigi tespit edilmisti. Daha sonra suçunu itiraf etti, kiyafetlerini is yerinin yakinlarindaki bir konteynirda bulmuslar. Insan annenin, kiz kardesinin saçinin teline kiyamazken, sen nasil olur da anneni katledersin” diye anlatti.
Kaynak: İHA