Istanbul'da Kira Artisinin En Yüksek Oldugu Mahalle Rumeli Hisari Oldu

Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandogan: 'Istanbullularin denize, dogaya daha yakin olmak istedigi için özellikle bu dönemde tercih ettigi Rumeli Hisari, Visnezade, Resitpasa gibi semtlerde fiyatlar yüzde 218 ile 290 arasinda yükseldi bir senede'.

Istanbul'da son 1 yil içerisinde konut kategorisinde kira artisinin ortalama metrekare fiyatinda en yüksek oldugu mahalle yüzde 290 ile Sariyer'in Rumeli Hisari semti oldu.

Hepsiemlak, Istanbul’da son 1 yil içerisinde kira fiyatlarinin yüzde 50’nin üzerinde artis gösterdigi 50 mahalleyi açikladi.

Endeksten elde edilen verilere göre son 1 yil içerisinde kiralik konut kategorisinde ortalama metrekare fiyatindaki en yüksek artis yüzde 290 ile Sariyer’in Rumeli Hisari semtinde gözlemlendi. Rumeli Hisari’ni yüzde 238 ile Besiktas’in Visnezade semti, yüzde 218 ile Sariyer’in Resitpasa semti, yüzde 171 ile Besiktas’in Gayrettepe semti ve yüzde 150 ile Kadiköy’ün Fikirtepe semti takip etti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Hepsiemlak Genel Müdürü Zeynep Tandogan, Istanbul’un öne çikan semtlerindeki kiralik konut fiyat artisini su ifadelerle degerlendirdi:

"Yaklasik 1,5 yildir kiralik ev fiyatlarinda belli basli bölgelerde çok hizli artislar yasadik. Her zaman söyledigimiz gibi bunun ana sebebi aslinda pandemi sürecinde evlere kapanmamiz oldu. Ihtiyaçlarimizi net bir sekilde analiz ettik ve yeni hayatimiza daha uygun yasam alani bulmaya yöneldik. Kimimiz sehir degistirdi, kimimiz semt. Pandemi baslarinda bu hareket daha fazlaydi ve git gide normal seyrine döndü. Piyasadaki hareketlenme de kiralik fiyatlarda yüksek artislara neden oldu. En fazla artis olan semtleri inceledigimizde de aslinda sasirtici sonuçlarla karsilasmadik. Istanbullularin denize, dogaya daha yakin olmak istedigi için özellikle bu dönemde tercih ettigi Rumeli Hisari, Visnezade, Resitpasa gibi semtlerde fiyatlar yüzde 218 ile 290 arasinda yükseldi bir senede. Özellikle bu bölgelerdeki yüksek artisin baska bir sebebi de aslinda eski kemiklesmis bu semtlerimizde arzin çok yüksek olmamasi oldu. Istanbul’un en gözde semtleri diyebilecegimiz bu bölgelere talep her zaman olacaktir ancak elbette bu hizda devam etmesini beklemiyoruz. Tüm bu semtlerimiz disinda ilk 50’lik listeye baktigimizda ise Istanbul’un merkezi ve nispeten ulasimi kolay semtleri her zaman kiralik konutta fiyat artisiyla dikkat çekmeye devam ediyor."

Kaynak: AA