Fuar Alanlarinda Büyük Veri Toplamayi Saglayacak Yazilim Gelistirildi

Yerli bir yazilim firmasi, fuar alanlarinda büyük veri toplamayi saglayacak yazilim gelistirdi. Toplanan veriler, firmalarin verimliliginin önemli oranda yükselmesini saglayacak.

Fuar Alanlarinda Büyük Veri Toplamayi Saglayacak Yazilim Gelistirildi


Yerli yazilim firmasi Occatech Bilisim Hizmetleri, 6 yildir üzerinde çalistigi STATEXPO adli yazilimi tamamladi. STATEXPO yazilimi, her alandan firmalarin bir araya geldigi fuar alanlarinda veri toplayacak. Toplanan ham veriler, yazilim sayesinde islenerek kullanilabilir veriye dönüstürülecek ve isteyen firmalara servis edilecek. Veriler, firmalarin verimliliginin önemli oranda yükselmesini saglayacak. Ilk gelistirme çalismalari 2015 yilinda baslayan yazilim, isadami Onur Karaoglu’nun 2019 yilinda yatirimci olarak projeye dahil olmasi üzerine hiz kazandi. 2 yil sonra da yazilim tamamlandi, veri toplamaya hazir hale geldi.

Karaoglu, is dünyasi için kritik önemde veriler üretebilen yazilimin, hem yerli hem de yabanci birçok yatirim fonunun da radarina girdigini belirtti.

Karaoglu, bu fonlardan bazilariyla görüstüklerini de kaydetti.



Daha önce birçok firmanin benzer girisimlerde bulundugunu hatirlatan Karaoglu, ’’Ancak su ana kadar dünyada hiçbir firma, böylesine kapsamli ve islevsel bir veri toplama yazilimi gelistirememisti. Dolayisiyla bu yazilim sadece Türkiye’de degil, dünyada da ilk olma niteligi tasiyor’’ dedi.



Firma yetkilileri, su an Türkiye’de kullanima sunmaya hazirladiklari yazilimlarinin dünya pazarindan da olumlu tepkiler aldigini ve yakin zamanda bütün dünyada kullanima sunulacagini ve milyonlarca ticari isletmeye hizmet verecegini belirtti.

Kaynak: İHA