Evlat Nöbeti Tutan Babalar, HDP Genel Merkezi'ne Siyah Çelenk Birakti

Oglu 6 yil önce daga kaçirilan baba Süleyman Aydin: '(Evlat nöbetinin 3. yili) 3 Eylül'de Türkiye nöbette olacak. 3 Eylül'de tüm Türkiye'yi HDP önüne davet ediyoruz. Hep birlikte HDP'nin içyüzünü ortaya çikaralim' Oglu 2 yil önce daga kaçirilan baba Celil Bektas: 'Evladimiz gelene kadar HDP'nin pesini birakmayacagiz'

Daga kaçirilan çocuklari için Diyarbakir'da evlat nöbetini sürdüren aileleri temsilen iki baba, Ankara'da HDP Genel Merkezi binasi önüne siyah çelenk birakti.

Çocuklari terör örgütü tarafindan daga kaçirilan Celil Bektas ve Süleyman Aydin, HDP Genel Merkezi'ne, "Evlatlarimizi HDP'den istiyoruz" yazili çelenk birakti, ardindan gazetecilere açiklama yapti.

PKK terör örgütü tarafindan oglunun iki yil önce daga kaçirildigini söyleyen Bektas, HDP'nin Kürtleri temsil edemeyecegini belirtti.

Baba Celil Bektas, PKK terör örgütünün, Kürtlerin yakasindan elini çekmesini isteyerek, "Var olsun devletimiz sirtimizdadir. Biz bir sey kaybetmedik, kazandik. 300 evladimizi getirdik. Bunlarin 30'u çadirdaki ailelerin çocuklari. Biz Amerika'nin usagi degiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetinin Kürt'üyüz. Bizim evladimiz gelene kadar HDP'nin pesini birakmayacagiz." diye konustu.

- "Dogu'da PKK ve HDP zulmü var"

Oglu 6 yila önce daga kaçirilan Süleyman Aydin da Diyarbakirli aileleri temsilen geldiklerini belirterek, HDP'nin, oglunun terör örgütünden kurtulmasi konusunda destek vermesini istedigini dile getirdi.

Aydin, ilaç tedavisi gören esinin, oglunun hasretiyle yanip tutustugunu aktararak, sunlari söyledi:

"Neden bizim çocuklarimizi PKK'ya satiyorlar. Bunlar da hiç mi vicdan yoktur. HDP zaman zaman açiklamasinda diyor ya 'Zulüm var Dogu'da'. Dogrudur PKK zulmü, HDP zulmü var. 9 yasindaki çocuklari daga göndermek zulüm degil midir? Biz HDP önünde eylem yaptigimizda, HDP milletvekilleri bize 'Siz burada oturuyorsunuz, devlet sizin çocuklarinizi bombaliyor. Peki devlet bizim çocuklarimizi bombalamis olsaydi 30 evladimiz nasil geldi. HDP bir kez daha devletimizin büyüklügünü görsün. Devletimizin ne kadar çocuklarimiz için hassas çalistigini görsün."

Herkesin, evlat nöbetinin üçüncü yilina girilecegi 3 Eylül'de, "teröre karsi durma" çagrisina destek vermesini isteyen baba Süleyman Aydin, "Kemal Kiliçdaroglu, Selahattin Demirtas'in tahliyesini istiyorsun. Peki 9 yasindaki çocugun tahliyesi nerede? Bu çocuklarimizin tahliyesini neden istemiyorsunuz?" ifadelerini kullandi.

Terör örgütü tarafindan daga kaçirilan oglu Özkan Aydin'a çagri yapan baba Aydin, "Oglum güvenlik güçlerine teslim olun. HDP ve PKK'dan bize hayir gelmez. Iyi bir yer olsaydi HPD milletvekilleri kendi çocuklarini daga gönderirlerdi. HDP milletvekilleri sizin çocuklariniz nerede? Süleyman Aydin, Celil Bektas'in çocuklari nerede? Magarada ölüme terk etmisler. Artik herkes bunlarin iç yüzünü görsün." diye konustu.

Aydin, basin sayesinde ailelerin eylemleri duyuruldugu için terör örgütündeki çocuklarin ikna yoluyla teslim oldugunu ifade ederek, "3 Eylül'de Türkiye nöbette olacak. 3 Eylül'de tüm Türkiye'yi HDP önüne davet ediyoruz. Hep birlikte HDP'nin iç yüzünü ortaya çikaralim." çagrisini da yapti.

"Kahrolsun HDP, is birlikçi PKK", "Türk-Kürt kardestir, HDP kallestir" seklinde slogan da atan Bektas ve Aydin'in, üzerlerindeki tisörtün ön tarafinda, "Daha 15 yasindaydi" yazisi, arka tarafinda Türk bayragi ile çocuklarinin fotograflarinin yer aldigi görüldü.
Kaynak: AA