Eski Hükümlü Kadin ISKUR'dan Aldigi 40 Bin Lira Hibeyle Kendi Isini Kurdu

Düzce'de yasayan 32 yasindaki bir kadin, ISKUR'un eski hükümlülere yönelik hibe destegi projesinden yararlanarak açtigi gözleme eviyle geçimini sagliyor.

Düzce'de yasayan eski hükümlü 32 yasindaki bir kadin, ISKUR'un hibe destegiyle gözleme evi açarak kendi isinin patronu oldu.

Özlem A, 8 yil kaldigi cezaevinden geçen sene tahliye edildikten sonra yeni bir baslangiç yapmak için is aramaya basladi.

Sabikasi nedeniyle is bulmakta zorlanan 2 çocuk annesi Özlem A, ISKUR'un eski hükümlülere yönelik hibe destek projesinden haberdar oldu.

Özlem A, hazirladigi yöresel gözleme evi projesiyle Adalet Bakanligi Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlügüne giderek hibe destegi basvurusunda bulundu.

Projesinin kabul edilmesiyle 40 bin lira hibe destegi alan Özlem A, açtigi dükkanda gözleme satarak geçimini sagliyor.

- "ISKUR projesi hayatimi degistirdi"

Özlem A, AA muhabirine, hibe destegi sayesinde kendi isinin patronu olarak hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Özlem A, "Iki çocugumun babasi eski esim nedeniyle basima talihsiz bir olay geldi ve bu nedenle cezaevine girmek zorunda kaldim. Is bulmak için çok dolastim. Sabikali oldugum için is bulmakta zorlandim. 2 çocuk annesi olarak dezavantajimi, avantaja çevirmem gerekiyordu. Bunu basardigim için mutluyum." dedi.

ISKUR projesinin hayatini degistirdigini belirten Özlem A, "Oradaki yöneticiler benimle yakindan ilgilendi. Böyle bir projenin oldugunu ve basvuru yaptigim zaman kendi isimi kurabilecegimi söylediler. Ben de arastirmalar yaptim Düzce'de en ucuz maliyetle ne satabilirim diye. Anadolu yöresinin eksi mayali gözlemelerini yapabilirim diye düsündüm. Böylece projeyi hazirladik ve basvurumuzu yaptik." diye konustu.

Basvurusunun kabul edilmesi sonucu aldigi hibe destegiyle kendi isini kurdugunu anlatan Özlem A, çevresinden olumlu tepkiler aldigini kaydetti.

Özlem A, dükkaninda gözleme satarak geçimini sagladigini dile getirerek, kendisine bu imkani saglayanlara tesekkür etti.

Kaynak: AA